Samsung va câștiga mai mult de pe iPhone X decât de la Galaxy S8

5155

Atât Apple, cât și Samsung au lansat smartphone-uri emblematice anul acesta. În 2017, în timp ce Apple a lansat iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, Samsung și-a prezentat Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8. Potrivit unui raport recent publicat în The Wall Street Journal, aparent gigantul high-tech sud-coreean câștigă cu 4 miliarde dolari mai mult în ceea ce privește veniturile, decât Apple, făcând părți componente din iPhone X, decât făcând propriile sale componente pentru Galaxy S8.

Wall Street Journal a citat un raport realizat de firma de cercetare de piață Counterpoint, care făcut un studiu de piață pentru următoarele 20 de luni din momentul în care dispozitivul premium a lui Apple, iPhone X va fi scos la vânzare luna viitoare.

Este binecunoscut faptul că Samsung a produs și produce ecrane OLED și cipuri de memorie flash NAND pentru Apple pentru a face iPhone X.

Conform Counterpoint Research în primele 20 de luni se încasează cele mai multe sume din vânzări și se spune că Apple poate vinde aproximativ 130 de milioane de dispozitive iPhone X, până în vara anului 2019.

În această perioadă Samsung va câștiga 110 USD de pe fiecare telefon iPhone X vândut de Apple. Sunt în total multe miliarde care vor intra în cuferele lui Samsung de la cel mai bun telefon al Apple.

Când vine vorba de Galaxy S8, Samsung va câștiga 202 dolari pe fiecare dispozitiv vândut. Cu toate acestea, Counterpoint Research se așteaptă ca Samsung să vândă doar 50 de milioane de unități.

Anul trecut, componentele făcute de Samsung pentru Apple au reprezentat 35% din veniturile lui Samsung, făcând ca angajații Samsung să numească firma Apple „adversarul minunat” și generând comentarii ca: „Este OK. Apple este cel mai bun client al nostru „.

Raportul din WSJ spune că parteneriatul dintre Samsung și Apple a început de când fiul fondatorului Samsung, Lee Jae-Yong, și fostul CEO al Apple, Steve Jobs, au negociat un acord pentru crearea de memorii flash pentru iPod-uri.

Acum, aceste două sunt unele dintre cele mai profitabile companii din lume, potrivit S & P Global Market Intelligence. Cu toate acestea, dependența Apple de Samsung este mai mult decât necesară.

Compania sud-coreeană este una dintre puținele firme care fac memorii flash și ecrane OLED în număr mare și de calitate inegalabilă. Apple mai lucrează cu companii precum Sharp și Japan Display, astfel încât să își reducă dependența de componentele fabricate de Samsung.

Este interesant de observat că, în anul 2011, ambele societăți au trecut printr-o bătălie serioasă atunci când s-au dat în judecată reciproc cu privire la presupuse încălcări ale brevetelor. Între timp, Samsung face ecranele OLED ale iPhone-ului X, și acest lucru este poate unul dintre motivele majore pentru care dispozitivul Apple este atât de scump.

Aceste două companii sunt cele mai profitabile entități nefinanciare din lume și se pare că sunt destinate să meargă împreună, cel puțin până când Apple găsește alternative la afișajele și cip-urile Samsung, pentru telefoanele sale, ceea ce ar putea să nu fie o sarcină tocmai ușoară.

VIAPhoneArena
SURSĂWall Street Journal