Acasă Stiri Samsung Electronics câștigă toate premiile globale AI

Samsung Electronics câștigă toate premiile globale AI

Capacitățile inteligenței artificiale (AI) ale Samsung Electronics sunt recunoscute la nivel global. Este un domeniu foarte competitiv, cu cercetători de vârf, unde toate marile companii încercă să intre pe piață. Samsung Research, vârful de lance și divizia de cercetare și dezvoltare a companiei Samsung, a câștigat recent mai multe premii în domenii care vor fi vitale pentru lansarea AI în viața de toate zilele.

În octombrie, Samsung Research R&D Institute Poland (SRPOL), în parteneriat cu Universitatea Edinburgh din Marea Britanie, a câștigat primul loc la International Workshop on Spoken Language Translation (IWSLT). Atelierul internațional privind traducerea limbilor vorbite a avut loc la Bruges, Belgia, între 29 și 30 octombrie 2018. IWSLT alături de Workshop on Machine Translation (WMT) – atelierul de traducere automată, sunt cele mai renumite și prestigioase competiții din acest domeniu. Samsung Research R&D Institute Poland câștigă la IWSLT pentru a doua oară consecutiv locul unu.

Samsung este lider de necontestat în domeniul AI

În acest an, IWSLT a avut două scopuri principale: traducerea mașinilor cu resurse scăzute și traducerea vorbirii. SRPOL a participat la prima parte, având ca scop descoperirea de noi tehnologii care pot ajuta la traducerea cu resurse limitate. Acest lucru implică traducerea multilingvă cu date, timp și costuri puține utilizând AI.

Sarcina Samsung a fost folosirea tehnologiei AI pentru traducerea textului din bască în engleză. Echipa SRPOL a primit mai întâi un număr limitat de date – aproximativ un milion de seturi de date basce-engleze, pentru a dezvolta un model de algoritm. Apoi, echipa a folosit aceste date pentru a traduce discursuri din bască în limba engleză. SRPOL a primit cel mai mare scor BLEU de 26,21 – indicând un nivel ridicat de corespondență a traducerii mașinii, față de referința și un nivel scăzut de erori.

Definiția cea mai acceptată a inteligenței artificiale a fost dată de informaticianul american John McCarthy în 1955. “O mașină care se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om”. El este cel care a propus termenul de inteligență artificială la conferința de la Dartmouth din 1956.

Samsung R&D Institute Ukraine (SRK) a lucrat cu succes în domeniul AI pentru automobile. SRK a prezentat o soluție pe care a dezvoltat-o pentru a detecta pietonii. Această soluție a fost pentru Karlsruhe Institute of Technology and Toyota Technological Institute (KITTI). Caltech Pietonal, CityScapes și KITTI sunt primele trei instituții de referință la nivel mondial în domeniul testării conducerii auto.

Pentru KITTI, Samsung R&D Institute Ukraine a prezentat tehnologia de vizibilitate a computerului SiRtaKi, în categoria „Urmărirea pietonilor”. De la prezentare, soluția a fost recunoscută ca fiind cea mai bună din domeniu, câștigând detașat locul unu.

Realizări remarcabile în domeniul auto și în traducerea automată

Pentru a intra în competiție în categoria „Urmărirea pietonilor”, algoritmii AI sunt testați nu numai să detecteze obiecte, ci să le urmărească mișcările. De asemenea, SRK a descărcat aproximativ 3.400 imagini brute de mișcări pietonale de la KITTI pentru a rula SiRtaKi, care folosește o metodă de urmărire cu detecție. Echipa SRK, folosind SiRtaKi, a obținut și analizat de nenumărate ori coordonarea și mișcările fiecărui pieton. În consecință SRK a obținut cel mai bun punctaj între concurenți, pentru un nivel ridicat de precizie în urmărirea obiectelor.

O astfel de tehnologie AI este de așteptat să contribuie la crearea de noi posibilități în industria auto. Aceasta poate fi implementată în senzori autonomi pentru a detecta mișcările pietonilor și a obiectelor din apropiere și pentru a reduce pericolul pe șosele. Noul algoritm va fi aplicat și în viața de zi cu zi, la aparatele de uz casnic și, în tehnologiile de ultimă generație care vor fi dezvoltate.

Tot în acest an, Samsung Research a câștigat două dintre cele mai prestigioase concursuri de citire AI din lume. MAchine Reading COmprehension (MS MARCO), organizat de Microsoft și TriviaQA, găzduit de Universitatea din Washington. Până în prezent, Samsung este încă pe primul loc la categoria Web a TriviaQA. În luna martie, Samsung R&D Institute China a câștigat primul loc la International Conference on Document Analysis and Recognition (ICDAR). Samsung a prezentat o nouă tehnologie optică de recunoaștere a caracterelor.

Inovația este în AND-ul companiei Samsung. „Cu foarte multe realizări în competițiile de prestigiu din lumea întreagă, Samsung conduce dezvoltarea AI la nivel mondial„. A declarat Seunghwan Cho, vicepreședinte al companiei Samsung Research. „Vom continua să contribuim la realizarea unui mediu orientat către utilizatori folosind tehnologia AI pentru produsele și serviciile actuale„.

Stiri

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...