Acasă Stiri Samsung Electronics câștigă toate premiile globale AI

Samsung Electronics câștigă toate premiile globale AI

Capacitățile inteligenței artificiale (AI) ale Samsung Electronics sunt recunoscute la nivel global. Este un domeniu foarte competitiv, cu cercetători de vârf, unde toate marile companii încercă să intre pe piață. Samsung Research, vârful de lance și divizia de cercetare și dezvoltare a companiei Samsung, a câștigat recent mai multe premii în domenii care vor fi vitale pentru lansarea AI în viața de toate zilele.

În octombrie, Samsung Research R&D Institute Poland (SRPOL), în parteneriat cu Universitatea Edinburgh din Marea Britanie, a câștigat primul loc la International Workshop on Spoken Language Translation (IWSLT). Atelierul internațional privind traducerea limbilor vorbite a avut loc la Bruges, Belgia, între 29 și 30 octombrie 2018. IWSLT alături de Workshop on Machine Translation (WMT) – atelierul de traducere automată, sunt cele mai renumite și prestigioase competiții din acest domeniu. Samsung Research R&D Institute Poland câștigă la IWSLT pentru a doua oară consecutiv locul unu.

Samsung este lider de necontestat în domeniul AI

În acest an, IWSLT a avut două scopuri principale: traducerea mașinilor cu resurse scăzute și traducerea vorbirii. SRPOL a participat la prima parte, având ca scop descoperirea de noi tehnologii care pot ajuta la traducerea cu resurse limitate. Acest lucru implică traducerea multilingvă cu date, timp și costuri puține utilizând AI.

Sarcina Samsung a fost folosirea tehnologiei AI pentru traducerea textului din bască în engleză. Echipa SRPOL a primit mai întâi un număr limitat de date – aproximativ un milion de seturi de date basce-engleze, pentru a dezvolta un model de algoritm. Apoi, echipa a folosit aceste date pentru a traduce discursuri din bască în limba engleză. SRPOL a primit cel mai mare scor BLEU de 26,21 – indicând un nivel ridicat de corespondență a traducerii mașinii, față de referința și un nivel scăzut de erori.

Definiția cea mai acceptată a inteligenței artificiale a fost dată de informaticianul american John McCarthy în 1955. “O mașină care se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om”. El este cel care a propus termenul de inteligență artificială la conferința de la Dartmouth din 1956.

Samsung R&D Institute Ukraine (SRK) a lucrat cu succes în domeniul AI pentru automobile. SRK a prezentat o soluție pe care a dezvoltat-o pentru a detecta pietonii. Această soluție a fost pentru Karlsruhe Institute of Technology and Toyota Technological Institute (KITTI). Caltech Pietonal, CityScapes și KITTI sunt primele trei instituții de referință la nivel mondial în domeniul testării conducerii auto.

Pentru KITTI, Samsung R&D Institute Ukraine a prezentat tehnologia de vizibilitate a computerului SiRtaKi, în categoria „Urmărirea pietonilor”. De la prezentare, soluția a fost recunoscută ca fiind cea mai bună din domeniu, câștigând detașat locul unu.

Realizări remarcabile în domeniul auto și în traducerea automată

Pentru a intra în competiție în categoria „Urmărirea pietonilor”, algoritmii AI sunt testați nu numai să detecteze obiecte, ci să le urmărească mișcările. De asemenea, SRK a descărcat aproximativ 3.400 imagini brute de mișcări pietonale de la KITTI pentru a rula SiRtaKi, care folosește o metodă de urmărire cu detecție. Echipa SRK, folosind SiRtaKi, a obținut și analizat de nenumărate ori coordonarea și mișcările fiecărui pieton. În consecință SRK a obținut cel mai bun punctaj între concurenți, pentru un nivel ridicat de precizie în urmărirea obiectelor.

O astfel de tehnologie AI este de așteptat să contribuie la crearea de noi posibilități în industria auto. Aceasta poate fi implementată în senzori autonomi pentru a detecta mișcările pietonilor și a obiectelor din apropiere și pentru a reduce pericolul pe șosele. Noul algoritm va fi aplicat și în viața de zi cu zi, la aparatele de uz casnic și, în tehnologiile de ultimă generație care vor fi dezvoltate.

Tot în acest an, Samsung Research a câștigat două dintre cele mai prestigioase concursuri de citire AI din lume. MAchine Reading COmprehension (MS MARCO), organizat de Microsoft și TriviaQA, găzduit de Universitatea din Washington. Până în prezent, Samsung este încă pe primul loc la categoria Web a TriviaQA. În luna martie, Samsung R&D Institute China a câștigat primul loc la International Conference on Document Analysis and Recognition (ICDAR). Samsung a prezentat o nouă tehnologie optică de recunoaștere a caracterelor.

Inovația este în AND-ul companiei Samsung. „Cu foarte multe realizări în competițiile de prestigiu din lumea întreagă, Samsung conduce dezvoltarea AI la nivel mondial„. A declarat Seunghwan Cho, vicepreședinte al companiei Samsung Research. „Vom continua să contribuim la realizarea unui mediu orientat către utilizatori folosind tehnologia AI pentru produsele și serviciile actuale„.

Stiri

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...

Samsung Galaxy Tab A8 (2021) – randări și specificații cheie dezvăluite

Tableta Samsung Galaxy Tab A8 (2021) va urma modelului Galaxy Tab A7 și se așteaptă să fie lansată în curând. Acum am...