Samsung pe locul 5 între cele mai admirate firme din Canada

1456
Samsung Electronics
Sursă foto: Samsung
Samsung Electronics a fost votată de canadieni cea de-a cincea cea mai admirată firmă din Canada, conform informațiilor primite de la firma de cercetare de piață Leger. Astfel Samsung a recuperat rapid terenul pierdut anul trecut în urma problemelor avute cu retragerea de pe piață și ulterior suspendarea producției pentru Samsung Galaxy Note 7. Potrivit datelor făcute publice de cercetătorul de piață canadian Leger, Samsung Electronics a obținut un scor de 75 de puncte ce a făcut ca firma sud-coreeană să se claseze pe locul cinci în clasamentul pe anul 2018 al celor mai admirate companii din Canada (2018 Ranking of Canada’s Most Admired Companies). Gigantul american IT Google a fost votat pe primul loc în acest clasament, urmat de Canada Shoppers DrugMart și Canadian Tire. Compania Sony Corp. din Japonia s-a clasat pe locul al patrulea. Gigantul high-tech sud-coreean, care s-a clasat pe locul șapte în anii 2015 și 2016, a scăzut până pe locul 24 în anul 2017. A fost rezultatul problemelor cu autoaprinderea bateriilor folosite pe phabletul Samsung Galaxy Note 7, lansat cu un an mai devreme. „Anul trecut, canadienii au sancționat prin vot compania Heinz pentru închiderea unităților sale de producție din Canada, pe Samsung Electronics pentru telefonul său exploziv și compania Air Miles pentru gestionarea „crizei punctelor de loialitate”, pentru a numi doar câteva dintre companiile care au căzut în preferințele canadienilor. Un an mai târziu, doar Samsung și-a reluat locul unde a fost odată„, a declarat vicepreședintele executiv al companiei Leger, Christian Bourque.

Leger este cea mai mare firmă de cercetare și marketing din Canada înființată în 1968 și are peste 600 de angajați în Montreal, Quebec, Toronto, precum și în Philadelphia, Statele Unite. Printre cliență se numără AT & T, BlackBerry, Bank of Montreal, Johnson & Johnson, L’Oreal, Mastercard, Merck, și Samsung.

Samsung Electronics a fost plasată, de asemenea, pe locul 10 în sondajul efectuat în rândul categoriei de vârstă care a cuprins respondenții mileniului trecut, adică cei născuți între anii 1980 și 2000. Cercetarea de piață a fost efectuată pe 241 de companii din 28 de segmente industriale, a afirmat compania Leger. Fiecare companie a fost evaluată de 2.100 de canadieni într-un format de chestionar online.
SURSĂKoreaHerald