Samsung este cea mai profitabilă companie de tehnologie din lume

1645

Analiștii economici au anticipat că în al doilea trimestru din 2017, Samsung va fi cea mai profitabilă companie de tehnologie din lume, si se va dovedi per-total a fi un an 2017 excelent pentru firma sud-coreeană.

Compania se așteaptă să înregistreze cel mai mare profit operațional trimestrial în această perioadă.

A fost chiar prevăzut că profitul operațional al companiei în perioada care se încheie, în iunie 2017, va fi mai mare decât a lui Apple.

Nu numai că este mai mare decât a principalului său rival, profitul operațional al firmei Samsung în acest trimestru este estimat a fi mai mare decât toate companiile de tehnologie, inclusiv monștrii ca Google, Facebook, Amazon și Netflix.

Aceste patru companii de top au înregistrat un profit operațional de 11,15 miliarde de dolari în Q1 2017.

Samsung a publicat estimările pentru Q2 2017 mai devreme și aceste previziuni par să devină realitate. Se așteaptă ca vânzările consolidate pentru Q2 2017 să fie de aproape 53 de miliarde de dolari. Profitul operațional este estimat la aproximativ 12,1 miliarde de dolari.

Patru ani a durat pentru ca Samsung să-și depășească recordul anterior. Ultima dată când Samsung a înregistrat un profit record de operare a fost în Q3 2013.

În comparație cu cifrele de anul trecut, profitul și profitul operațional al companiei vor fi cu 18% și cu 72% mai mari decât în anul precedent.

Mulți s-au grăbit să-i cânte prohodul lui Samsung după problemele avute cu Galaxy Note 7, pronosticând că declinul companiei a început, dar, firma a lăsat capul jos, a acceptat umilința și s-a pus pe treabă, iar acum este pe cale să facă istorie.

Samsung beneficiază de prețuri mai ridicate pentru cip-urile de memorie utilizate în toate dispozitivele de calcul. Nu doar că firma sud-coreeană este unul dintre cei mai mari furnizori de cip-uri de memorie din lume, dar compania are, de asemenea, un monopol virtual pe piața panourilor de afișare OLED mici și mijlocii. Având în vedere că mai mulți producători optează acum pentru afișajele OLED pentru noile smartphone-uri, ei se pot întoarce numai spre Samsung, deoarece este singurul producător care poate furniza orice cantitate în acest moment.

Analiștii prognozează că prețurile cip-urilor vor continua să crească în trimestrul actual, ceea ce înseamnă că Samsung ar putea înregistra un alt profit operațional record în al treilea trimestru al anului 2017. Prețurile pentru cip-urile DDR3 de 4GB au avut o medie de 2,97 USD în trimestrul anterior. Aceasta este o creștere sănătoasă a prețurilor, comparativ cu 1,58 $, cu un an mai devreme.

Samsung Electronics este pe cale să-l înlocuiască pe Intel ca cel mai mare producător de cip-uri de pe planetă, prin vânzările din acest an, iar aceasta este cu siguranță o realizare semnificativă.

Nu e de mirare că Samsung investește miliarde de dolari în afacerile sale de componente pentru a se asigura că rămâne pe primul loc.

Divizia de telefoane inteligente Samsung a crescut spectaculos în acest an. Galaxy S8 este probabil cel mai mare smartphone pe care Samsung la creat vreodată și probabil va ajunge să fie cel mai bine vândut smartphone Samsung de până în prezent.

Galaxy S8 a fost lansat în luna aprilie a acestui an. Telefonul nu a putut să contribuie mult la câștigurile din Q1 2017. Trimestrul 2 din 2017 este primul trimestru complet al disponibilității lui Galaxy S8 și Galaxy S8+ și este de la sine înțeles că au contribuit masiv la încasările companiei sud-coreene. Samsung nu a dezvăluit cifrele de vânzări pentru noile sale smartphone-uri, dar estimările de la analiștii de piață au ridicat cifra la zeci de milioane de dolari.

Acțiunile companiei Samsung Electronics au crescut cu 33% doar în acest an, adăugând câștiguri importante față de anul precedent.

Tot urcușul are și un coborâș” se spune, dar cu certitudine că firma high-tech dorește să evite acest lucru. Compania are planuri de consolidare a acestor câștiguri și de menținere a ritmului în următoarele trimestre. Compania face investiții bine gândite în acest scop. Divizia de telefonie mobilă va consolida în special câștigurile sale în segmentul premium al pieței. Noul Galaxy Note 8 va prelua bastonul de mareșal de la Galaxy S8 și se preconizează a fi un alt produs record de la Samsung.

Foarte mulți analiști economici au prezis încă de la începutul anului că 2017 va fi anul lui Samsung Electronics.

Cu siguranta așa este.

SURSĂSamMobile