Samsung Semiconductor certificat pentru utilizare durabilă a apei

605
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Hwaseong Campus, unde se găsesc fabricile de ultimă generație ale companiei și facilități de cercetare și dezvoltare pentru soluții de memorie și logică, a devenit primul site de semiconductori care a obținut certificarea Carbon Trust pentru apă. Această certificare arată abordarea de către Samsung a celor mai bune practici pentru gestionarea apei și protecției mediului înconjurător.

Gestionarea durabilă a apei se află în centrul eforturilor de mediu ale Samsung de mai bine de un deceniu. Practicile extinse de gestionare a apei ale companiei se concentrează în mare parte pe 3R – reducere, refolosire, reciclare. Pentru a-și minimiza amprenta de apă, Samsung își optimizează în mod constant procesele și echipamentele de fabricație.

Samsung este angajat în sustenabilitate și protecția mediului

Compania folosește, de asemenea, tehnologia de filtrare a apei – cunoscută sub numele de „proces cu membrană”. Astfel crește rata de reciclare a apei prin tratarea apelor uzate și reutilizarea acestora în instalațiile de utilități, conform NewsSamsung. Sistemele de electro-deionizare elimină contaminanții prin procese ecologice, fără folosirea chimicalelor. Apa concentrată generată în timpul producției de apă ultra-pură poate fi, de asemenea, refolosită în instalațiile de utilități.

Anul trecut, aceste eforturi au permis Samsung să conserve câteva sute de milioane de galoane de apă în campusul Hwaseong. În timp ce între 2017 și 2018 la Hawseong s-a consumat în medie 13,24 miliarde de galoane de apă pe an. în 2019, nivelul consumului a scăzut la 12,97 miliarde de galoane (un galon are ~3,78 litri). Acest lucru se traduce prin economii de aproximativ 274,7 milioane de galoane de apă anual. Această cantitate este suficientă pentru consumul pe o lună a unui oraș cu 200.000 de locuitori din Coreea de Sud.

Galonul este o unitate de măsură pentru volum în sistemului anglo-american de măsurare. În limba engleză, cuvântul galon pentru măsurarea lichidului este atestat pentru prima dată în anul 1300. A fost folosit pentru măsurarea cantității de bere.

Samsung are și o echipă de experți în domeniul apei, care se asigură că tehnologiile sale de tratare a apei rămân ecologice. Ca rezultat, în loc de opțiuni de tratare chimică, compania utilizează procese ecologice. În special este folosită electro-deionizarea și mai multe echipamente de economisire a energiei pentru a produce apa ultra-pură necesară pentru fabricarea semiconductoarelor.

Samsung nu se culcă pe lauri și s-a angajat să continue să urmărească sustenabilitatea la fabricile sale de semiconductori și va căuta să-și minimizeze amprenta de mediu cu fiecare ocazie.