Un laptop Samsung Chromebook LTE este în pregătire

901

La numai câteva zile după lansarea celei de-a doua versiuni a laptop-ului Chromebook Plus (V2), Samsung pare să lucreze la o altă variantă a unui dispozitiv Chromebook. De fapt, gigantul sud-coreean parcă se îndrăgostește de piața Chromebook conectată permanent. Site-ul XDA Developers a descoperit un cod Coreboot (un proiect software care are ca scop înlocuirea firmware-ului) care arată introducerea unui nou laptop Samsung, care va avea suport LTE și un procesor mai puternic.

La începutul acestei luni, Samsung și-a actualizat Chromebook Plus, trecând de la procesorul ARM la Intel Celeron 3965Y. Samsung a redus, de asemenea, rezoluția de afișare a versiunii actualizată la Full HD. Acum nu are nici un sens ca Samsung să lanseze un frate geamăn al aceluiași dispozitiv, adăugând doar suportul LTE. De fapt, PC-urile „Always On” sunt obișnuite în aceste zile, iar Samsung, desigur, nu ar vrea să rămână în urmă.

Cu toate acestea, dacă privim lucrurile din alt punct de vedere am putea să vedem și altceva în loc de o altă variantă a lui Chromebook Plus. Sau poate chiar un dispozitiv nou cu totul. De ce nu? De asemenea, XDA a subliniat că în cod figurează un procesor dual-core cu patru fire de execuție. Un fir de execuție este o succesiune secvențială de instrucțiuni care se execută în cadrul unui proces, mai multe fire de execuție duc la creșterea vitezei de execuție și răspuns la programului. Samsung Chromebook Plus V2 este un procesor dual-core cu două fire, ceea ce înseamnă că acest dispozitiv nou, cu patru fire de execuție, ar putea fi altceva.

PC-urile cu Always On sunt din nou în trend. Și acum pare a fi momentul perfect pentru a lansa un Chromebook cu LTE la bord, iar Samsung ar putea fi în situația de a fi primul. Rețineți că și gigantul american Google lucrează, de asemenea, pe suportul eSIM pentru Chromebook-uri, ceea ce semnalează în continuare revenirea Chromebooku-rilor LTE.

LTE sau Long Term Evolution – este un standard în telecomunicații pentru comunicații fără fir de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date, bazate pe GSM / EDGE și tehnologiile UMTS / HSPA. Acesta crește capacitatea și viteza folosind o interfață radio diferită, împreună cu îmbunătățiri ale rețelei de bază.

Chromebook-urile cu LTE au pierdut din teren de-a lungul anilor. Acum, încep din nou să se lanseze Chromebook-uri cu cartelă SIM sau suport LTE. Recent, mai mulți producători au început să lucreze la suportul eSIM pentru Chromebook-uri, semnalând o revenire la Chromebook-urile LTE. Ne-am așteptat ca un Chromebook Snapdragon 845 Cheza de la Microsoft să fie primul cu LTE la bord, dar Samsung ar putea să-i ia fața pe piață.

SURSĂIotGadgets