Samsung colaborează cu Google pentru AI (inteligența artificială)

1409

Conform lui The Investor, pagina economică a ziarului sud-coreean The Korea Herald, Samsung Electronics a declarat pe 24 ianuarie că își propune să colaboreze, foarte bine și pentru mult timp, cu rivalul său Google pentru a extinde ecosistemul inteligenței artificiale.

Luând cuvântul într-o conferință de presă, Lee Kyeong-Tae din divizia de telefonie mobilă a firmei Samsung, a declarat că „Samsung și Google vor trebui să continue să mențină parteneriatul strategic, pentru a alimenta și dezvolta tehnologia de inteligență artificială AI, pentru o piață în continuu curs de dezvoltare.”

Ca parte a planului Samsung de a spori prezența în sectorul AI, compania sud-coreeană a declarat că va avea propriul AI, prezent nu numai în smartphone-uri dar, de asemenea, în televizoare și tablete dar și va oferi în timp soluțiile sale de inteligență artificială AI, către alte companii și terțe părți .

Inteligența artificială este un termen tehnic provenit din limba engleză: Artificial Intelligence, prescurtat AI, care desemnează un domeniu din cadrul informaticii. Sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent. Inteligența artificială este aplicată tot mai mult în telefoanele inteligente și nu numai. 

Concurența cu Google în segmentul AI, este inevitabilă, atât gigantul de internet Google cât și firma tech sud-coreeană Samsung au în curs de dezvoltare soluții proprii AI pentru smartphone-uri, lucru ce va duce tehnologia din acest domeniu la nivel superior de dezvoltare, afirmă aceași sursă mai sus citată de la Samsung.

Există zvonuri pe piață că Samsung a avut o problemă cu Google în ceea ce privește instalarea planificată a soluțiilor sale AI în smartphon-urile cu Android. Gigantul de internet din SUA limitează adesea instalarea de soluții software și aplicații patentate de firmă.

Gigantul tech coreean Samsung, intenționează să instaleze soluția sa AI, numită Bixby, în viitorul smartphone Galaxy S8, care va rula pe sistemul de operare Google Android.

VIATheInvestor.co.kr