Samsung colaborează cu NASA pentru a crea o experiență lunară VR

944

Samsung Electronics America, Inc. a lansat un dispozitiv de Realitate Virtuală (VR) pentru a experimenta gravitația lunară 4D „A Moon for All Mankind” (AMFAM) – O Lună pentru toată omenirea. Evenimentul a avut loc la Samsung 837 din Districtul Meatpacking din New York City.

Cu Samsung Galaxy S9+ și Samsung Gear VR alimentate de Oculus, consumatorii se scufundă într-o experiență VR vizuală și fizică pentru a experimenta gravitatea lunară. Cele două recreează cu exactitate o misiune ficțională pe lună, permițând consumatorilor să știe cum este gravitatea lunară.

Pentru a dezvolta această experiență lunară realistă, Samsung a colaborat cu NASA, cu o echipă din cadrul Active Response Gravity Offload (ARGOS), un sistem folosit pentru pregătirea astronauților. ARGOS este folosit pentru a instrui astronauții să opereze în medii cu gravitație scăzută. Prin intermediul ARGOS, pentru a face ca participanții la AMFAM să se simtă cât mai realist, consumatorii vor experimenta o misiune spațială completă prin imitarea experienței de gravitație parțială a mersului pe Lună.

Experiența lunară 4D AMFAM VR va include o informare despre misiune și îmbrăcarea unui costum spațial de astronaut, purtând un set cu cască Samsung Gear VR pentru a experimenta misiunea lunară. Cei care vor folosi căștile Gear VR  vor descoperi ceea ce simte un cosmonaut atunci când pășește pe lună.

La Samsung, suntem determinați să împingem limitele inovației și să inspirăm consumatorii să facă ceea ce nu pot. Suntem mândri să aducem combinația dintre căștile noastre Gear VR și munca noastră inovatoare cu NASA pentru a lansa această experiență lunară și pentru a aduce senzația de mers pe jos pe Lună„, a spus Zach Overton, , vicepreședinte al Consumer Experience & General Manager la Samsung 837 și studiourile Galaxy.

NASA – National Aeronautics and Space Administration, agenție reponsabilă cu programul spațial public al S.U.A. și cercetarea aerospațială civilă și militară pe termen lung. NASA a fost înființată în 1958. Viziunea NASA este de „a îmbunătăți viața aici și a găsi viață dincolo”. Pentru anul 2018 NASA a avut alocat un buget de 20,7 miliarde USD.

Începând cu acest an, vom sărbători cea de-a 50-a aniversare a programului Apollo care a dus pe Lună mulți americani„, a spus Sean Carter, Parteneriate Strategice la NASA. „Cu Gear VR dezvoltat de Samsung, lucrăm pentru a face misiunile lunare accesibile publicului și suntem încântați să inspirăm următoarea generație de astronauți„.

Setul cu cască Samsung Gear VR de pe piață oferă utilizatorilor o experiență VR ultra-rapidă, netedă și imersivă. Folosind puterea lui Galaxy S9+ și calitatea superioară a afișajelor Super AMOLED, setul cu cască Gear VR utilizează senzori speciali și un câmp larg de vizualizare pentru a ajuta consumatorii să se simtă exact ca atunci când pășesc pe Lună.

Experiența AMFAM va fi deschisă publicului până în iulie 2019, la Samsung 837 din Districtul Meatpacking din New York.

VIASamMobile
SURSĂSamsung News