Samsung va fi următorul producător care oferă conectivitate prin satelit

195
Samsung va fi următorul producator de telefoane care ofera conectivitate prin satelit
Sursa foto: SamMobile.com

Samsung ar putea fi următorul producător de smartphone-uri care oferă conectivitate prin satelit pentru situații de urgență. Nu va fi primul OEM care va face acest lucru. Companiile Apple și Huawei oferă deja această funcție pe cele mai recente dispozitive lansate. Conform ultimelor informații, se pare că Samsung intenționează să se alăture petrecerii.

Zvonul nu precizează care dispozitiv Samsung va fi primul care va beneficia de conectivitate prin satelit pentru apeluri SOS. Conform SamMobile, nu știm nici dacă seria Galaxy S23 va avea sau nu această facilitate la începutul anului viitor. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că Google intenționează să adauge suport pentru conectivitate prin satelit la sistemul său de operare mobil. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla odată cu lansarea Android 14.

Samsung va oferi conectivitate prin satelit pe viitoarele smartphone-uri

Da, acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat, dar va aștepta Samsung ca Google să ia inițiativa? Apple și Huawei au adăugat conectivitate prin satelit de urgență (SOS) la cele mai recente smartphone-uri prin intermediul hardware-ului dedicat. Dacă Samsung va face același lucru, încă nu știm, doar timpul ne va spune.

Merită remarcat faptul că operatori precum T-Mobile lucrează pentru a aduce conexiunea prin satelit prin rețeaua Starlink la dispozitivele existente care nu au hardware dedicat. Cu toate acestea, acest lucru are mai mult de-a face cu extinderea acoperirii pentru clienții din zonele îndepărtate, mai degrabă decât cu oferirea unui serviciu de urgență nelimitat de rețelele operatorului. Din nou, aceste concepte se bazează pe tehnologii similare și nu ar trebui să se excludă reciproc. Posibil ca Samsung să colaboreze cu Google pentru ca această conectivitate de urgență (SOS), să fie implementată în Android 14. Dar, nu credem că Samsung va aștepta încă un an pentru acest lucru.

SOS „Save our Soul”este semnalul internațional de primejdie în codul Morse. Trei puncte, trei linii, trei puncte (• • • – – – • • •). Acest semnal a fost adoptat de guvernul german în aprilie 1905 și a devenit standard mondial la data de 1 iulie 1908.

Vom vedea dacă Samsung va oferi conectivitate prin satelit înainte ca Google să lanseze suport pentru caracteristică cu Android 14. Este posibil ca gigantul coreean să nu dorească să rămână prea mult în urma Huawei și Apple și ar putea încerca să creeze propria soluție hardware și/sau software înainte de Google.

Se așteaptă ca seria Galaxy S23 să ajungă pe piață la începutul anului viitor și sigur vom afla mai multe în scurt timp. Vom vedea dacă Samsung oferă sau nu conectivitate prin satelit pentru dispozitivele sale în următoarele săptămâni și luni.