Samsung primul în cota de piață a tabletelor Android, Apple primul la general

283
Samsung primul in cota de piata a tabletelor Android
Sursa Foto: SamMobile.com

Potrivit celui mai recent raport al firmei de cercetare de piață Strategy Analytics, Samsung și Apple dețin împreună 60% din cota globală de piață a tabletelor. Samsung a condus piața tabletelor Android cu 8,2 milioane de unități în primul trimestru din 2022.

Compania Samsung a suferit o ușoară scădere, 1,2%, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Strategy Analytics. Cu toate acestea, Samsung și-a văzut creșterea cotei de piață cu 1,8%, reprezentând 20% din cota de piață în aceeași perioadă. Samsung este la distanță de Amazon în cota globală de piață Android în primul trimestru din acest an.

Samsung este departe de Apple în cota globală de piață a tabletelor

Vorbind despre Apple, compania americană domină în continuare autoritar cota globală de piață a tabletelor. Livrările de Apple iPad au scăzut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 15,8 milioane de livrări în Q1 2022. Cota de piață a tabletelor Apple, pe de altă parte, a crescut cu 1,7%, reprezentând 39% în cazul pieței globale totale.

În cota de piață a tabletelor Android, cota Amazon a crescut cu 0,8%, reprezentând o cotă de piață de 9%. Amazon este chiar în spatele Samsung din punct de vedere al creșterii. Cu o scădere de 1,3%, livrările de tablete ale Amazon s-au situat la 3,7 milioane. Lenovo, cu o scădere de 20% față de Q1 2021, este pe locul trei cu o cotă de 7%. Locul patru a fost ocupat de compania Microsoft cu 3%.

Microsoft Corp. este cea mai mare companie producătoare de software din lume. Are peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. Compania a fost fondată în 1976 de Bill Gates și Paul Allen și are sediul în Redmond, SUA.

Chiar dacă Samsung fabrică cele mai bune tablete Android la ora actuală, încă rămâne în urma Apple în ceea ce privește numărul total de tablete vândute. Asta are mult de-a face cu popularitatea iPad-ului. A devenit tableta preferată pentru cei care se află în ecosistemul Apple. În ciuda peisajului competitiv, tabletele Samsung au reușit să-și creeze o nișă, cu o creștere atribuită seriei Galaxy Tab S8.

Acest început neașteptat pentru piața tabletelor în 2022 ar putea fi de scurtă durată. Strategy Analytics consideră că restricțiile COVID din China, presiunea logistică și războiul în curs dintre Rusia și Ucraina ar putea influența evoluția pieței.