Samsung își extinde gama de cuptoare cu microunde

85
Cuptor cu microunde Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Cuptorul cu microunde s-a impus de mult ca un ajutor indispensabil atunci când lucrurile trebuie făcute rapid în bucătărie. Deschizi ușa, pui mâncarea, setezi ora, așteaptă ping-ul și te bucuri de un dejun, prânz sau cină. Indiferent ce pregătiți, legume, cartofi, pui sau fructe de mare gratinate, noile cuptoare cu microunde Samsung sunt adevărate universale.

Gama extinsă de cuptoare cu microunde Bespoke combinate cu Wi-Fi, precum și modelele din seria de bază Samsung MW4000D oferă o selecție diversă de programe și accesorii, ambalate într-un design elegant. Noile cuptoare cu microunde infirmă în mod impresionant faptul că un astfel de cuptor este bun doar pentru încălziri rapide. Mai degrabă, sunt o alternativă promițătoare pentru gătit într-un spațiu mic.

„Pregătirea alimentelor astăzi ar trebui să fie simplă, blândă, variată și rapidă. O alimentație bună care poate fi pregătită cu puțin efort devine din ce în ce mai importantă în multe case”. A spus Diana Diefenbach, Senior Manager Technical Product Management and Communication la Samsung, potrivit SamsungNewsroom. „Noul cuptor cu microunde Samsung Bespoke este acum și capabil de Wi-Fi. Asta înseamnă că ultimul grup de produse din sectorul electrocasnicelor a fost acum conectat la ecosistemul Samsung. Odată cu adăugarea acestei funcții, toate grupurile noastre de produse sunt acum echipate cu Wi-Fi și permit conectarea în rețea între dispozitive. „În plus, cu designul său rezervat și elegant, poate fi integrat cu ușurință în bucătărie.”

Noile cuptoare cu microunde Samsung Bespoke sunt multi-talente incontestabile în bucătărie. Gama de dispozitive combinate variază de la cele opt funcții diferite – de la aer cald, grătar, AirFry, gătit cu abur, coacere și dezghețare până la dezvoltarea culturilor de iaurt și drojdie la un constant 40 de grade. Acest lucru nu lasă nimic de dorit atunci când alegeți un meniu. AirFry prajește alimente folosind o combinație de cuptor cu microunde, grătar și aer cald – datorită acestei funcții, coastele rămân crocante la exterior și fragede la interior.

Principiul cuptorului cu microunde a fost descoperit de inginerul american Percy Spencer în 1947. Primul cuptor cu microunde cântărea ~300 de kg, avea o înălțime de 1,70 m și costa aproximativ 5.000 USD. Consumul era de 3 kilowați!

Gătitul cu abur în recipientul pentru gătit cu abur furnizat separat asigură, de asemenea, prepararea blândă a legumelor sau fructelor, de exemplu. Alimentele încălzite în abur circulant își păstrează vitaminele și nutrienții, precum și umiditatea – pentru o plăcere suculentă. Întregul lucru poate fi monitorizat și controlat prin intermediul aplicației SmartThings folosind Smart Control. Este necesară o conexiune WiFi și un cont Samsung. Serviciile și caracteristicile disponibile pot varia în funcție de model și se pot modifica odată cu actualizările de software. Serviciul este disponibil pe dispozitivele Android și iOS.

Multe lucruri pot fi controlate și prin comandă vocală folosind asistenți vocali precum Samsung Bixby, Amazon Alexa sau Google Assistant. De exemplu, pornirea și oprirea anumitor programe, setările de temperatură sau timpul de gătit. Deschiderea drop-down a ușii din sticlă completă cu goluri reduse și culoarea bleumarin asigură, de asemenea, un design elegant.

Noua serie de cuptoare Samsung Bespoke MW4000D este o îmbogățire pentru fiecare bucătărie. Aspectul lor elegant din oțel inoxidabil atrage privirea, iar preparatele realizate fac inima iubitorilor de desert să bată mai repede. Cu Home Dessert, deserturile sau prăjiturile pot fi preparate ușor și fără să pierdeți timp. GrillFry prăjește alimente folosind o combinație de cuptor cu microunde și grătar. Funcția de dezghețare a pâinii calculează timpul și temperatura adecvate pentru dezghețarea pâinii, a produselor de patiserie și a chiflelor congelate prin apăsarea unui buton. Aceasta înseamnă că produsele de patiserie se simt delicios de proaspete și au gust ca și cum ar fi fost coapte în cuptor. Elementul de încălzire acoperit și, prin urmare, ușor de curățat și placa cu crustă susțin o rumenire bună.

„Noile cuptoare cu microunde Samsung pot face chiar și preparate sofisticate cu mai multe componente precum lasagna de casă, legume gratinate sau supa cremă de dovleac – rapid și gustos”, subliniază Diana Diefenbach. „Pe lângă încălzirea clasică, dispozitivele oferă mult mai mult pentru a vă îndeplini propriile dorințe individuale de gătit.”

Noua serie de cuptoare este disponibilă în două modele. Ambele modele au o cameră de gătit cu ceramică emailată ușor de curățat. Un model are o capacitate de 32L (model la comandă MW7300) sau 23L și numai o capacitate de 32 litri (modelul MW4000D). Modelele Bespoke sunt oferite în culoarea Navy Blue consacrată și vor fi disponibile de la jumătatea lunii aprilie.