Samsung dat în judecată pentru încălcarea brevetelor biometrice

1077

Compania americana PACid Technologies a intentat un proces de încălcare a brevetelor de invenție împotriva companiei Samsung Electronics, la Texas Eastern District Court, în data de 6 aprilie. Firma americană afirmă că unele dintre caracteristicile biometrice cum ar fi recunoașterea amprentei, recunoașterea facială, scanarea irisului și sistemele de verificare de pe Samsung Pass și Samsung KNOX găsite în recentele telefoane inteligente Galaxy, au încălcat câteva dintre brevetele sale.

Aceste brevete au fost depuse în Statele Unite – brevetul SUA nr. 9.577.993 și 9.876.771) și unul în Coreea de Sud, brevetul cu numărul KR20110128567A.

Plângerea din proces se referă la modelele Samsung Galaxy emblematice începând cu Galaxy S6 până la Galaxy S8 și toate variantele lor care au fost lansate pe piață. Volumul vânzărilor acestor dispozitive va fi utilizat pentru a determina cuantumul daunelor. Dacă se dovedește că firma sud coreeană a fost conștientă de încălcarea brevetului înainte de depunerea procesului, aceasta va fi obligată să plătească până la de trei ori suma prejudiciului pentru fiecare unitate vândută.

Procesele unor firme aproape necunoscute împotriva unor companii importante nu sunt nimic nou în SUA. Statele Unite au avut de-a face cu multe procese frivole împotriva marilor corporații, prin brevete vagi și diferite interpretări libere ale unor astfel de brevete. Modelul de afaceri al acestor firme semi-necunoscute este de a da în judecată marile companii care dezvoltă produc și vând efectiv produse. Informațiile din acest domeniu plasează, această firmă obscură, PACid Technologies, în grupul acestor firme, având în vedere numeroasele procese pentru încălcarea brevetelor pe care le-a depus împotriva Google, Apple și Nintendo.

Nintendo – este una dintre cele mai cunoscute companii de jocuri video. Are filiale pe tot globul, iar sediul este în Kyoto, Japonia. A fost fondată în 1889, ca o mică firmă producătoare de cărți de joc. Din 1980 Nintendo a început să facă jocuri electronice și console portabile, iar în 1983 a lansat prima consolă de jocuri, Nintendo Entertainment System.

PACid Technologies susține că Samsung a știut despre brevetele sale cel puțin din ianuarie 2017, iar dacă va câștiga cazul împotriva Samsung, pretențiile de despăgubire ar putea fi de 3 miliarde de dolari.

Gigantul high-tech s-a confruntat cu multe procese de încălcare a brevetelor de invenție de-a lungul anilor, cea mai proeminentă fiind disputa de lungă durată cu Apple asupra brevetelor de design din SUA. Samsung este, de asemenea, implicat într-o bătălie în justiție cu Huawei în China privind presupusa încălcare a brevetelor 4G deținute de firma chineză. Samsung a trebuit să plătească despăgubiri în unele cazuri.

Dacă PACid este într-adevăr un vânător de brevete, cum arată informațiile, sperăm că Samsung va câștiga acest proces pentru că o înfrângere a lui Samsung ar fi rea nu doar pentru Samsung, ci pentru industrie în general.

SURSĂSamMobile