Samsung Electronics înregistrează un declin al profitului pe Q1 2019

1430

De aproximativ două săptămâni Samsung a pus în gardă acționarii în privința declinului privind profitul pe trimestrul unu 2019. Samsung Electronics nu este doar producătorul mondial numărul unu de smartphone-uri din lume, ci și producătorul de chip-uri numărul unu și cel mai mare producător de televizoare. În ciuda tuturor acestor realizări incredibile și a supremației asupra mai multor ramuri ale industriei de tehnologie, compania pare să treacă printr-o pasă proastă.

79% din profitul companiei Samsung din 2018 a venit din activitatea de componente, care include cipuri de memorie DRAM și panouri de afișare. Companiile de studiu de piață au estimat deja de câteva trimestre că cererea de cip-uri va scădea. Samsung se estimează că a avut un câștig de 5,5 miliarde de dolari în primul trimestru din 2019. Analiștii scontau un profit operațional de 5,6 miliarde de euro pentru primul trimestru al anului.

Samsung a înregistrat cele mai mari profituri înregistrate vreodată în Q3 2018, dar cererea slabă a chipurilor de memorie DRAM a afectat compania. Conform PhoneArena, aceasta a suferit un declin de 29% în profitul operațional în ultimul trimestru al anului 2018.

Profiturile Samsung au scăzut cu 60% în ultimul an

Evident, nu vorbim despre genul de probleme cu care se confruntă compania LG sau companiile de telefonie mobilă de acum câțiva ani. Dar, este cu siguranță îngrijorător când profiturile trimestriale scad cu 60% pe parcursul a 12 luni. Performanțele totale oficiale ale companiei Samsung din Q1 2019 nu sunt încă disponibile.

Gigantul high-tech estimează vânzări în valoare de aproximativ 45,7 miliarde USD, în trimestrul I al anului 2019. Această cifră a scăzut cu 11,86% față de aproximativ 51,87 miliarde dolari în ultimul trimestru din 2018. Este cel mai mare declin al companiei Samsung de la o scădere similară în al treilea trimestru al anului 2014.

Dolarul este numele a peste douăzeci de monede, inclusiv din Australia, Canada, Hong Kong, Jamaica, Liberia, Namibia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan. Dolarul american este moneda oficială a Timorului de Est, Ecuador, Salvador, Micronezia, Insulele Marshall, Palau, Puerto Rico, Samoa Americană, Insulele Virgine și Panama.

Samsung va prezenta cifrele oficiale finale și detaliate pentru primele 90 de zile ale anului 2019, în cursul acestei luni. Abia atunci se va putea trage concluziile despre ceea ce s-a întâmplat „rău” în ultimul trimestru. Vânzările globale ale smartphone-urilor companiei s-au diminuat pentru câteva trimestre. Seria aniversară Samsung Galaxy S10 a fost lansată puțin prea târziu pentru a opri și inversa această tendință.

Semiconductoarele Samsung sunt cele mai profitabile

Este important de subliniat faptul că vânzările de semiconductoare ale Samsung s-au dovedit a fi cele mai profitabile. Raportat evident la celelalte ramuri ale companiei în ultima perioadă. Chiar și acest domeniu a scăzut puțin, deoarece cererea de cipuri de memorie a scăzut și continuă să scadă la nivel mondial. Samsung își vinde astăzi chip-urile de memorie DRAM la fiecare furnizor important de smartphone-uri, astfel că încetinirea pieței a afectat compania.

Nu în ultimul rând, vânzările slabe ale iPhone-urilor au avut probabil și ele o influență asupra finanțelor Samsung din punct de vedere al ofertei OLED. Desigur, când s-a tras linia primului trimestru Gigantul sud-coreean a avut de 5,5 miliarde de dolari. Cu siguranță nu este de neglijat și nu este de ici de colo dar, pentru Samsung este un semn de întrebare.