Samsung pune bazele dezvoltării 6G în Marea Britanie

229
Samsung pune bazele dezvoltarii 6G in Marea Britanie
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a anunțat săptămâna aceasta că a înființat un grup de cercetare pentru viitoarele rețele 6G în Marea Britanie. Scopul este de a promova tehnologiile de comunicații de nouă generație, identificând Marea Britanie printre „țările cheie” ale inovațiilor din industria mobilă.

Noul efort al Samsung de a promova tehnologiile 6G va avea loc la Institutul de cercetare și dezvoltare Samsung existent în Marea Britanie. Compania spune că grupul de cercetare va fi doar o componentă a unei rețele globale de dezvoltare mai largi. Cercetarea și dezvoltarea 6G va avea loc la mai multe centre de cercetare și dezvoltare Samsung din întreaga lume.

Lansarea 6G este estimată de Samsung în 2030

Este important de menționat că, deși noul proiect 6G al Samsung din Marea Britanie este menit să accelereze dezvoltarea rețelelor de nouă generație, compania și-a demarat eforturile 6G la Samsung Research încă din 2019. Chiar după trei ani de lucru la viitoarele rețele mobile încă mai este mult timp până când vor deveni realitate. Același lucru s-a întâmplat și la cercetarea și dezvoltarea actualelor rețele 5G. Încă sunt multe țări, inclusiv România, unde 5G nu este disponibil la nivel național.

Acoperirea 5G a atins aproximativ 25% la nivel global la sfârșitul anului 2021. Este cu aproximativ 18 luni mai rapid decât timpul necesar rețelelor 4G pentru a atinge o acoperire de 25% după primul său an de lansare comercială.

Eforturile companiei Samsung de a avansa cu rețelele mobile de generație următoare au devenit mai evidente în acest an. În ianuarie, Samsung a lansat un program de colaborare cu Universitatea din Coreea pentru a înființa un departament dedicat cercetării și dezvoltării 6G. Câteva luni mai târziu, în mai, Samsung a organizat un forum 6G intitulat „Următoarea experiență hiperconectată pentru toți”. Acolo experții din industrie au fost invitați să dezvolte subiectele rețelelor inteligente bazate pe 6G și AI.

Posesorii de smartphone-uri 5G nu trebuie să-și facă griji că dispozitivele lor vor deveni învechite în curând – cel puțin nu în ceea ce privește conectivitatea. Foaia de parcurs provizorie a Samsung vizează ca tehnologia 6G să devină disponibilă în 2030, potrivit SamMobile. Asta înseamnă că vom folosi 5G pentru o perioadă destul de lungă.