Samsung Display livrează ecrane OLED pentru toată seria iPhone 15

230
Samsung Display va livra ecrane OLED pentru toata seria iPhone 15
Sursa Foto: via samlover.com

Apple a lansat zilele trecute patru noi iPhone-uri și toate au ecrane OLED realizate de Samsung Display. Firma coreeană va furniza ecrane pentru toate unitățile iPhone 15 și iPhone 15 Plus. iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro, între timp, vor folosi și ecrane LG în unele modele, Samsung furnizând restul.

Samsung Diaplay, care este cel mai mare producător din lume de display-uri OLED pentru smartphone-uri, a produs ecrane pentru iPhone de mult timp. Inițial, Apple și-a aprovizionat majoritatea nevoilor OLED de la compania coreeană, dar a căutat să diversifice lanțul de aprovizionare în ultimii ani. A folosit afișaje LTPS OLED pe aproximativ zece milioane de telefoane iPhone 14 Pro Max anul trecut, potrivit AndroidHeadlines. Dar… Apple ce livrează companiei Samsung?

Toată seria iPhone 15 primește ecrane OLED de la Samsung Display

În acest an, Apple a plănuit să adauge firma chineză BOE printre furnizorii de ecrane. BOE trebuia să furnizeze ecrane OLED de tip LTPS (Siliciu policristalin de joasă temperatură) pentru modelul de baza iPhone 15. Cu toate acestea, compania din China nu a trecut testele de calitate Apple. Nu este prima dată când Apple renunță la serviciile BOE. Se pare că BOE se luptă să perfecționeze decupajul Dynamic Island, crestătura în formă de pastilă, prezentă pe toate cele patru modele de anul acesta.

Acum, Apple a atribuit contractul BOE către Samsung, relatează The Elec. Firma coreeană va furniza acum întregul volum de ecrane LTPS OLED pentru cele două modele de gamă inferioară de iPhone 15. Apple poate reveni la BOE mai târziu dacă firma chineză își rezolvă problemele. Deocamdată, Samsung este singurul furnizor de ecrane pentru iPhone 15 și iPhone 15 Plus.

LTPO low-temperature Polycrystalline oxide – oxid policristalin la temperatură joasă. Este un tip de ecran OLED, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la economii de energie de ~15%. Ecranele LTPO sunt mai scumpe și mai dificil de realizat.

Apple va folosi afișaje OLED de tip LTPO pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. După cum am spus mai devreme, firmele sud-coreene Samsung și LG vor furniza aceste ecrane. Cota individuală a celor două companii nu este însă cunoscută. Dacă luăm în considerare seria anterioară Apple iPhone 14, Samsung Display va avea partea leului din livrări.

Au existat informații că LG Display se confruntă cu întreruperi de producție. Nu este clar dacă LG a remediat aceste probleme. Dacă nu, subsidiara Samsung Electronics are capacitatea de a livra toate ecranele de care are nevoie Apple. Aceleași problemele de acum au forțat pe LG să predea o parte din comanda de ecrane pentru iPhone 14 Pro Max anul trecut către Samsung.