Samsung Display își extinde producția lunară de afișaje pliabile

515
Sursa Foto: licdn.com

Samsung Display își va extinde capacitatea de producție pentru ecrane pliabile la 1 milion de bucăți pe lună până la sfârșitul acestui an. Capacitatea de producție va fi de aproape patru ori mai mare decât în ​​prezent, iar oferta va crește în concordanță cu piața de smartphone-uri pliabile. Odată cu extinderea instalațiilor de producție, Samsung Display are deja potențiali furnizori de materiale și piese pentru afișaje pliabile.

Potrivit EtNews, Samsung Display intenționează să extindă capacitatea de producție pentru display-urilor pliabile. Aceasta este în prezent de 260.000 de ecrane pe lună și va fi mărită la 600.000 de ecrane pliabile până în luna mai. Compania își va extinde capacitatea de producție prin extinderea capacității la fabrica din Vietnam. În plus, intenționează să continue extinderea în a doua jumătate a acestui an. Samsung Display a declarat că investește anul acesta peste 500 milioane USD într-o nouă fabrică și în India. Acolo se vor produce ecrane pentru smartphone-uri, televizoare și laptopuri.

Targetul Samsung Display este de 1 milon de afișaje pliabile pe lună

Un oficial Samsung a spus: „Avem de gând să ajungem la un milion de ecrane pe lună până la sfârșitul acestui an, prin creșterea producției și extinderea liniilor de producție.” Producătorului de utilaje și echipamente pentru tăierea sticlei Philoptics, va furniza mai multe utilaje pentru tăierea sticlei până la sfârșitul lunii mai și sfârșitul lui iulie. Acest lucru este în concordanță cu programul de extindere preconizat de Samsung Display.

Philoptics este singurul furnizor pentru Samsung Display care oferă utilaje de tăiere, echipamente esențiale pentru realizarea de afișaje pliabile. Samsung Display își extinde producția de afișaje pliabile ca urmare vânzărilor foarte bune de telefoane pliabile realizate de clientul său principal Samsung Electronics.

Samsung Display are un procent de 80% din totalul cotei de piață dintre producătorii de panouri OLED. Samsung Display furnizează afișaje pentru mai mulți producători importanți de smartphone-uri cum ar fi Apple, Huawei, Xiaomi și Google.

Samsung intenționează să lanseze un alt smartphone pliabil nou în a doua jumătate a anului 2020. Anul acesta gigantul sud-coreean a lansat telefonul pliabil tip clamshell, Galaxy Flip Z. Pe măsură ce numărul de produse a crescut de la modelul de anul trecut Galaxy Fold, Samsung va trece la două modele în acest an și în acest fel este normal să crească capacitatea de producție.

Ecranele OLED pliabile au aproape același tehnologie de fabricație ca un ecran OLED flexibil general. Cu toate acestea, procesul de atașare și asamblare a pieselor și materialelor pentru ecranele pliabile este diferit în fazele finale de fabricație.

Sticlă Ultra Thin Glass și poliamidă transparentă de la mai mulți furnizori

Samsung Display își accelerează această extindere pentru o capacitate suplimentară de producție nu numai pentru smartphone-urile pliabile Samsung, ci și pentru alți producători de smartphone-uri. Cu o piața mondială a smartphone-urilor destul de stagnantă, modelele pliabile par să fi intrat în atenția cumpărătorilor în ultima perioadă.

Un alt oficial al companiei Samsung a spus: „Samsung Display dezvoltă un nou display pliabil în urma mai mai multor solicitări ale unei companii producătoare de smartphone-uri din China.”

Experții din domeniu atrag atenția și asupra impactului investiției de extindere a subsidiarei Samsung asupra industriei conexe. Extinderea producție de afișaje pliabile necesită mai multe materiale și componente, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru industrie. Acest lucru se datorează faptului că cererea crește și piața se va plia pe aceste cereri.

Materialul principal și partea cea mai importantă este sticla de acoperire ce protejează afișajul împotriva șocurilor externe. În smartphone-urile existente, sticla temperată este folosită ca fereastră de acoperire, dar este nevoie de un material nou datorită naturii smartphone-ului pliabil care trebuie pliat și depliat. Soluția este un ecran din poliamida transparentă (PI) acoperit cu o sticlă ultra-subțire (UTG).

Samsung Electronics a folosit poliamidă transparentă de la compania japoneză Sumitomo pentru smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold. Al doilea telefon pliabil, Samsung Galaxy Z Flip, folosește UTG produsă de  de compania DoInsys. Deoarece atât PI cât și UTG sunt fabricate și furnizate fiecare în parte de o singură companie, Samsung Display va trebui să-și extindă lanțul de aprovizionare.