Samsung Display investește 500 milioane USD într-o nouă fabrică în India

656
Sursa Foto: Samsung Display Co. via Yonhap

Samsung Display Co., principalul producător de panouri de afișaj din Coreea de Sud și o filială a Samsung Electronics, intenționează să investească 500 de milioane de dolari pentru a înființa o nouă fabrică în India. Potrivit TechCrunch, preluat de agenția de presă Yonhap, Samsung Display a depus un plan de investiții la Autoritatea de Reglementare a Investițiilor din India la începutul acestei luni. Conform acestuia Samsung va investi 500 milioane USD la Noida, în apropiere de New Delhi, va produce afișaje pentru smartphone.

Oficialii Samsung Display din Coreea de Sud au confirmat că se pregătesc să construiască o uzină acolo, dar au refuzat să comenteze amploarea investiției. De doi ani, gigantul tech a deschis la Noida cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume.

Samsung Display produce ecrane pentru Apple, Huawei sau OnePlus

Această fabrică va produce inițial panouri de afișare pentru smartphone-uri. Persoanele din domeniu se așteaptă ca producția la uzină să fie extinsă ulterior și la afișaje pentru laptopuri și televizoare. Probabil că se va întâmpla odată ce fabrica va începe producția, apoi Display Noida Private Ltd. va începe să vândă componente altor companii. Și acum Samsung vinde ecrane companiilor rivale cum ar fi Apple, Huawei și OnePlus. De fapt, OnePlus a confirmat recent că viitorul său smartphone va avea un ecran de 120Hz fabricat de Samsung.

În 2018, Samsung Electronics a deschis o fabrică de smartphone-uri în Noida. Scopul a fost extinderea prezenței pe a doua cea mai mare piață de telefoane mobile din lume, după China. Tentația vine și de la mâna de lucru foarte ieftină din India și prezența, ca unități de producție, a foarte multor producători de telefoane în India. Seria Galaxy M și unele telefoane din seria Galaxy A, sunt fabricate în India.

India are ca limbi oficiale limba hindi, limba engleză și alte 22 de limbi. Prima universitate din lume fost înființată în India în anul 700 i.Hr. În Europa încă nu exista la acea vreme un sistem de învățământ organizat. Cel mai celebru diamant din lume, Koh-i-Noor, provine din India.

Această mișcare ar fi un element important pentru India și probabil este făcută cu implicarea guvernului acestei țări. India se află în concurență cu rivalii din apropiere, cum ar fi Vietnamul, pentru a atrage firme globale de smartphone-uri sub deviza guvernului indian „Make in India”. Recent guvernul indian a anunțat că va acorda subvenții generoase producătorilor cum ar fi Apple și Samsung pentru a deschide fabrici în India.

Prima fabrică Samsung în India a fost deschisă în 2007

Samsung fabrică telefoane mobile în India din 2007. În iunie 2018, Samsung a anunțat o investiție de 49,15 miliarde INR, pentru a adăuga o nouă capacitate la uzina Noida. Cu această facilitate, Samsung a crescut capacitatea de producție pentru telefoanele mobile din Noida, de la 68 de milioane de unități pe an la 120 de milioane.

În India, Samsung Electronics este într-o concurență acerbă cu rivalii chinezi. Conform datelor Counterpoint, Samsung este cel de-al doilea cel mai mare furnizor de telefoane inteligente din India în spatele Xiaomi.

Este posibil ca lucrările de construcție a fabricii să înceapă până în luna aprilie. Producția efectivă la noua fabrică este de așteptat să înceapă în decursul anului 2020, probabil spre sfârșit.