Acasă Stiri Samsung Display prezintă primul afișaj OLED extensibil din lume

Samsung Display prezintă primul afișaj OLED extensibil din lume

Samsung Display va dezvalui pentru prima oară ecranul său extensibil la conferința de prezentare din SUA, a declarat compania Samsung.

Producătorul coreean de afișaje Samsung Display a anunțat că prezintă un panou de diode emițătoare ecologice de 9,1 inch la conferința din 2017 organizată de Society for Information Display, care începe marți la Los Angeles Convention Center.

Ecranul extensibil este cel mai avansat ecran flexibil – printre ecranele flexibile, pliabile și rulabile – care poate fi întins pentru a fi utilizat în diverse tehnologii de înaltă clasă. Acest tip de ecran poate fi folosit inclusiv la display-uri pentru wearables, internetul obiectelor, inteligență artificială și afișare în domeniul industriei auto.

În timp ce ecranul flexibil OLED este capabil de a se îndoi într-o singură parte, acest OLED extensibil poate fi transformat – fie curbat, îndoit sau laminat – pe ambele părți, deasupra și dedesubt„, a spus un purtător de cuvânt al Samsung Display.

Când este apasat, ecranul extensibil se poate întinde până la 12 milimetri și înapoi ca un balon, fără a pierde din rezoluție a spus compania.

Totuși, tehnologia se află încă în faza incipientă a cercetării și dezvoltării, astfel că firma Samsung nu este sigură când va fi comercializat acest tip de ecran.

Deși este nevoie de mult timp, piața de afișaje flexibile – în majoritate curbată acum – va continua să evolueze cu display-uri flexibile, pliabile, și rulabile în următorii ani, a afirmat firma de cercetare IHS Markit din Londra.

  IHS Markit Ltd. este o companie fondată în 1959 cu sediul în Londra, Marea Britanie. IHS Markit furnizează informații și analize pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor al întreprinderilor și guvernelor în domenii precum industria aerospațială, apărare și securitate, auto, energie, maritim și comercial, și tehnologie. 

Vânzările estimate de IHS Markit ale pieței globale de afișaje flexibile vor crește până la 15,7 miliarde de dolari în 2020, de la 5,3 miliarde de dolari în acest an, odată cu apariția afișării flexibile mai avansate.

Alături de display-ul extensibil, Samsung Display prezintă ecranul OLED tridimensional oglindă, la conferință. Firma a afirmat că ecranul său de 5.09 inch redă obiectele reale în panou, care sunt văzute puțin diferit în funcție de poziția privitorului.

Această tehnologie poate fi utilizată pentru carți pop-up 3-D, jocuri 3D și realitate virtuală.

Samsung Display prezintă, de asemenea, un ecran cu cristale lichide de ultra-înaltă definiție, care poate fi folosit pentru realitatea virtuală, realitatea augmentată și hologramă. Ecranul de 1,96 inch are o rezoluție UHD de 3.840 x 2.160, cu o densitate a pixelilor de 2.250 pixeli pe inch. Panoul cu 780.000 de pixeli oferă un videoclip mult mai realist decât un display smartphone QHD de 5 inch cu 50.000 de pixeli.

Stiri

Un Samsung Galaxy Note 22 poate fi lansat în 2022

Peste aproximativ două săptămâni, Samsung va găzdui un mare eveniment Galaxy Unpacked pentru a anunța cele mai noi produse mobile. Sunt așteptate...

Samsung va deschide o nouă eră în inovația smartphone-urilor

Publicăm mai jos editorialul postat recent de TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. Aflăm de aici ce...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...