Acasă Stiri Samsung Display prezintă primul afișaj OLED extensibil din lume

Samsung Display prezintă primul afișaj OLED extensibil din lume

Samsung Display va dezvalui pentru prima oară ecranul său extensibil la conferința de prezentare din SUA, a declarat compania Samsung.

Producătorul coreean de afișaje Samsung Display a anunțat că prezintă un panou de diode emițătoare ecologice de 9,1 inch la conferința din 2017 organizată de Society for Information Display, care începe marți la Los Angeles Convention Center.

Ecranul extensibil este cel mai avansat ecran flexibil – printre ecranele flexibile, pliabile și rulabile – care poate fi întins pentru a fi utilizat în diverse tehnologii de înaltă clasă. Acest tip de ecran poate fi folosit inclusiv la display-uri pentru wearables, internetul obiectelor, inteligență artificială și afișare în domeniul industriei auto.

În timp ce ecranul flexibil OLED este capabil de a se îndoi într-o singură parte, acest OLED extensibil poate fi transformat – fie curbat, îndoit sau laminat – pe ambele părți, deasupra și dedesubt„, a spus un purtător de cuvânt al Samsung Display.

Când este apasat, ecranul extensibil se poate întinde până la 12 milimetri și înapoi ca un balon, fără a pierde din rezoluție a spus compania.

Totuși, tehnologia se află încă în faza incipientă a cercetării și dezvoltării, astfel că firma Samsung nu este sigură când va fi comercializat acest tip de ecran.

Deși este nevoie de mult timp, piața de afișaje flexibile – în majoritate curbată acum – va continua să evolueze cu display-uri flexibile, pliabile, și rulabile în următorii ani, a afirmat firma de cercetare IHS Markit din Londra.

  IHS Markit Ltd. este o companie fondată în 1959 cu sediul în Londra, Marea Britanie. IHS Markit furnizează informații și analize pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor al întreprinderilor și guvernelor în domenii precum industria aerospațială, apărare și securitate, auto, energie, maritim și comercial, și tehnologie. 

Vânzările estimate de IHS Markit ale pieței globale de afișaje flexibile vor crește până la 15,7 miliarde de dolari în 2020, de la 5,3 miliarde de dolari în acest an, odată cu apariția afișării flexibile mai avansate.

Alături de display-ul extensibil, Samsung Display prezintă ecranul OLED tridimensional oglindă, la conferință. Firma a afirmat că ecranul său de 5.09 inch redă obiectele reale în panou, care sunt văzute puțin diferit în funcție de poziția privitorului.

Această tehnologie poate fi utilizată pentru carți pop-up 3-D, jocuri 3D și realitate virtuală.

Samsung Display prezintă, de asemenea, un ecran cu cristale lichide de ultra-înaltă definiție, care poate fi folosit pentru realitatea virtuală, realitatea augmentată și hologramă. Ecranul de 1,96 inch are o rezoluție UHD de 3.840 x 2.160, cu o densitate a pixelilor de 2.250 pixeli pe inch. Panoul cu 780.000 de pixeli oferă un videoclip mult mai realist decât un display smartphone QHD de 5 inch cu 50.000 de pixeli.

Stiri

Galaxy A72 va fi primul smartphone Samsung cu cinci camere la spate

Samsung intenționează să monteze o cameră penta pe partea din spate a smartphone-ului Galaxy A72. Acesta este un smartphone cu preț mediu...

Samsung se află lângă Apple în indicele de satisfacție a clienților în SUA

Apple este cel mai mare concurent Samsung, iar produsele celor două companii sunt adesea comparate în majoritatea domeniilor. Anul acesta, producătorul de...

Galaxy F41 va fi lansat pe 8 octombrie, are o baterie de 6.000 mAh

S-a confirmat că Samsung Galaxy F41 va deveni oficial pe 8 octombrie. Telefonul va avea o baterie uriașă de 6.000 mAh și...

Visul Microsoft: un hard disk cât un dulap, cu piese de la Galaxy S20

Nu poți gândi la ceva mic atunci când ești mare. La evenimentul anual Microsoft Ignite (22 – 24 sept. 2020) pentru dezvoltatori,...

Samsung a lansat în România noile aspiratoare verticale Samsung Jet

Samsung Electronics a lansat în România noua linie de aspiratoare Samsung Jet fără cablu de alimentare. Noile produse sunt ușor de utilizat...

Master of Multitasking: Luxury Meets Productivity Power in Galaxy Z Fold 2

Fie că jonglăm cu cerințele de la locul de muncă și de viață la domiciliu, fie că ne ocupăm de respectarea termenelor...

Mai multe modele Fan Edition cu viitoarele telefoane premium Samsung

Samsung Galaxy S20 Fan Edition și-a făcut debutul mult-așteptat săptămâna trecută, oferind consumatorilor multe din caracteristici oferite de frații săi mai mari....