Samsung semnează un contract de 4,3 miliarde $ pentru aprovizionarea cu display-uri OLED pentru Apple

2001

Samsung Display o filială a Samsung Electronics, a câștigat un contract în valoare de 4,3 miliarde $ de la Apple pentru a furniza companiei 60 de milioane de unități de ecrane OLED (diode organice emițătoare de lumină) pentru următoarea generație de iPhone.

Acest lucru este o afacere proaspăt încheiată între cele doua companii dupa ce Samsung Display a încheiat un contract și anul trecut, tot cu rivalul Apple. Vechiul contract a prevăzut furnizarea de către Samsung a 100 de milioane de panouri de afișaj OLED pentru iPhone 8.

Apple este așteptat să facă trecerea la ecranele OLED, începând cu iPhone 8.

Samsung foloseste ecrane OLED pentru aproape 70% din modelele sale de smartphone. Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, inclusiv seria S8 următore, că să nominalizăm doar câteva. Apple pentru iPhone-ul său folosește LCD, ecrane cu cristale lichide de la mai mulți producători de astfel de afișaje, cum ar fi LG Display, Sharp și Japan Display.

Apple trimite la vânzare aproape 200 de milioane de iPhone-uri în fiecare an, astfel încât volumul de aprovizionare combinat ce vine de la Samsung este de 160 de milioane de unități panouri OLED.

Tehnologia OLED a fost inventată de cercetătorii de la compania Eastman Kodak în 1987. Ching W Tang și Steven Van Slyke sunt principalii inventatori. Durata de viață a unui ecran OLED este de aproape 100.000 de ore de funcționare. 11 ani de funcționare 24/24h.

Înseamnă că Samsung va avea o cotă de aproape 80% din întregul necesar de ecrane pentru producția de smartphone-uri a lui Apple.

Rapoartele anterioare despre ecranele livrate de Samsung Electronics, au sugerat că doar modelul premium al iPhone-ului are de gând să faciliteze afișajul OLED în acest an.

Dar, informațiile privind o creștere a ofertei pentru panouri frontale din firmei Apple continua să vină, și este de așteptat ca în doi-trei ani și alte variante de iPhone de la Apple, care sunt așteptate să se lanseze în acest an, să dispună de ecrane OLED.

Samsung Display domină mai mult de 95% din piața OLED de telefonie mobilă. Rivalul și compatriotul său LG Display, își consolidează producția de ecrane OLED având ca obiectiv de a livra panouri pentru Apple ca un furnizor secund începând de anul viitor.

Niciuna dintre societăți nu a confirmat sau infirmat această afacere.

VIASamMobile