Acasă Stiri Samsung domină piața de televizoare pentru al 10-lea an consecutiv

Samsung domină piața de televizoare pentru al 10-lea an consecutiv

În 21 noiembrie a fost Ziua Mondială a Televiziunii. Samsung Electronics este cel mai mare producător de televizoare din lume. În ultimii 10 ani, Samsung a dominat piața mondială de televiziune. Samsung este pe primul loc, LG pe locul al doilea și Sony pe trei. În 2016, Samsung a deținut o cotă de piață la nivel mondial de 21,6%. LG are cu aproape zece procente mai puțin iar Sony 5,6%. Deși Sony rămâne în top trei printre cei mai mari producători, cota sa de piață a scăzut la mai mult de jumătate față de 13,7% în 2008.

Vânzările de televizoare în toată lumea au fost în valoare de 106 miliarde de dolari în 2016, cifră care se preconizează că va scădea până la 102 miliarde de dolari în 2017. Aproape 20% din toate televizoarele vândute în întreaga lume au fost vândute în China.

Samsung rămâne cel mai bun dintre cei mai buni. Design-ul, calitatea și fiabilitatea televizoarelor sale sunt recunoscute și mulțimea de premii câștigate spun totul. Dar cel mai important dintre toate este răspunsul cumpărătorilor. Iar aceștea au decis că Samsung este pe primul loc.

Pentru a marca Ziua Mondială a Televiziunii vă prezentăm câteva lucruri inedite și statistici interesante despre televiziunea din întreaga lume.

 • Un sondaj recent efectuat a constatat că cele mai preferate emisiuni TV sunt filmele documentare, 41% dintre răspunsuri spunând că acesta este genul preferat de emisiune.
 • Blue Planet II este în prezent cel mai vizionat spectacol din 2017, atingând un maxim de 14,1 milioane de telespectatori.
 • În Australia, meciul de rugby dintre Queensland și New South Wales a atras cei mai mulți telespectatori în 2017 până acuma, un număr de 4,1 milioane de persoane au urmărit acest meci.
 • SUA este gazda celor mai mari vedete de televiziunii. Potrivit Forbes, dr. Phil este în prezent cel mai bine plătit prezentator din lume, câștigând 79 milioane de dolari.
 • Sofia Vergara este cea mai bine plătită actriță de televiziune cu 41,5 milioane de dolari.
 • Kim Kardashian este cea mai bine plătită stea de telviziune, cu o avere raportată de 51 de milioane de dolari.
 • M*A*S*H – ​​ia coroana pentru cel mai vizionat episod, 103 milioane de telespectatori.

M*A*S*H este un serial american de televiziune, adaptat după filmul artistic MASH din 1970. Serialul, este o dramă medicală și comedie neagră care urmărește viața unei echipe de doctori și a personalului auxiliar staționat la „Mobile Army Surgical Hospital” în Uijeongbu, Coreea de Sud, în timpul războiului din Coreea.

 • O anchetă recent efectuată de Samsung arată că ne uităm mai mult ca niciodată la televizor, o cincime dintre noi ne uităm mai mult televizor acum decât acum cinci ani.
 • Game of Thrones a fost votat în cadrul sondajului ca fiind cel mai mișcător spectacol TV.
 • În 15,84 milioane de case din Marea Britanie există mai mult de două televizoare.
 • Dimensiunea medie a ecranului TV la nivel global este de 40 inch (102 cm.).
 • 25% din televizoarele vândute la nivel global în 2016 au avut un ecran de 50 inch.
 • 90% dintre cei chestionați susțin ca ar dori un ecran de 60 inch sau mai mare.
 • Până în prezent, Samsung a vândut peste 430 milioane de televizoare în întreaga lume.
 • Aproximativ opt ani din viața noastră ne uităm la televizor!

Stiri

Samsung Galaxy Note 21 va fi lansat într-o singură versiune

Recent am scris că Samsung va întrerupe seria Galaxy Note. Au fost mai multe informații în acest sens, dar se pare că...

Samsung ocupă o treime din piața globală a televizoarelor în Q3 2020

Samsung Electronics a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în al treilea trimestru din anul 2020. Conform companiei de...

Ziua Națională a României – La mulți ani România!

Ziua Națională a României este cel mai important eveniment din România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi,...

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...