Samsung a donat 5 milioane USD în India pentru lupta anti COVID-19

829
Sursa Foto: via phonearena.com

Pandemia globală de coronavirus ne-a făcut primăvara mai urâtă ca niciodată. Și încă nu a trecut, sunt cazuri peste tot în lume și parcă tot mai multe. Ieri compania Samsung a donat 5 milioane dolari în India pentru a veni în sprijinul celor afectați de COVID-19.

Samsung a făcut o donație de 2,64 milioane dolari guvernelor Uniunii și Statelor din India, cu o donație suplimentară de 658.000 de dolari planificată pentru statele Uttar Pradesh și Tamil Nadu. Numai aceste state au o populație de aproximativ 272 de milioane de locuitori. SUA, pe locul trei mondial ca populație are aproximativ 331.070.000 de locuitori (aprilie 2020), Indonezia pe patru are 266.912.000 locuitori. În statele Uttar Pradesh și Tamil Nadu sunt în prezent 1.864 de persoane confirmate ca infectate cu COVID-19, conform datelor Wikipedia și Organizației Mondiale a Sănătății.

Și alte mari companii producătoare de telefoane mobile au făcut donații

De asemenea, Samsung a donat 1,97 milioane de dolari Fondului PM Cares din India. Acest fond a fost înființat luna trecută cu obiective pentru combaterea și eliminarea focarului de coronavirus. Tot din acest fond vor fi alocate resurse și pentru combaterea eventualelor pandemii viitoare. În plus, Samsung Pay a fost actualizat recent pentru a permite cetățenilor indieni să contribuie direct la fond, prin intermediul smartphone-urilor și tabletelor lor Galaxy.

Gigantul high-tech sud-coreean a donat anterior numeroase consumabile spitalelor locale, în special spitalului din Noida. Samsung a donat mari cantități de măști pentru față, mănuși, termometre cu infraroșu și purificatoare de aer. Este o mișcare similară cu a companiei Apple pentru combaterea coronavirusului.

India – are în luna aprilie 2020 o populație de aproximativ 1.360.850.000 de locuitori. Populația Indiei reprezintă 17,5% din totalul populației lumii. China, a doua țară ca populație, reprezintă 18% din populația globului. India este a șaptea țară ca mărime din lume.

India este una dintre cele mai mari piețe de smartphone-uri din lume, Samsung fiind brandul cel mai vândut mulți ani la rând. Ocazional compania Samsung a fost depășite de compania chineză Xiaomi, conform PhoneArena. Pe măsură ce piața indiană crește permanent tot mai mulți producători de smartphone-uri vor să fie prezenți în India.

Apple a donat, de asemenea, 10 milioane de măști în Statele Unite și în unele dintre cele mai afectate regiuni din Europa. Prin această donație de 5 milioane USD, Samsung demonstrează susținerea față de problemele din India în această perioadă dificilă.

În al patrulea trimestru din 2019, Samsung a fost al doilea brand de smartphone-uri cel mai vândut din India. Xiaomi a ocupat primul loc, după vânzări, potrivit companiei de studiu de piață Canalys.