Acasă Stiri Samsung Galaxy cu ecran complet și afișaj sensibil la presiune

Samsung Galaxy cu ecran complet și afișaj sensibil la presiune

Samsung Electronics a brevetat un design de smartphone cu un raport de ecran mai mare decât cele actuale și un senzor de amprentă digitală. Va fi acesta noul Samsung Galaxy S10 sau Samsung Galaxy X? Va fi unul din cele două cu un afișaj sensibil la presiune?

În 2017, mai mulți producători, inclusiv Samsung, au lansat smartphone-urile high-end cu un design nou. Cu margini foarte înguste sau aproape deloc, lăsând o suprafață de afișare mai mare. Ca efect secundar, scanerul de amprente a fost mutat în spatele dispozitivului. Dar pentru cât timp?

Mulți utilizatori vorbesc despre senzorul de amprente de pe spate ca despre un dezavantaj. Au existat, de asemenea, zvonuri că producători precum Samsung dezvoltă un telefon mobil cu un senzor de amprentă care este integrat în afișajul în sine. Luna trecută, producătorul chinez Vivo a fost primul care a prezentat un smartphone cu un scaner de amprente pe ecran.

Între timp, există atât de mult scurgeri despre Galaxy S9, încât putem spune cu certitudine că acest smartphone nu va avea un astfel de senzor în display. Samsung Galaxy Note 9 pare a fi primul dispozitiv cu un afișaj chiar mai mare și un senzor de amprentă digitală pe ecran. Dar cu ultimele informații nici de acesta nu suntem siguri.

Un nou brevet depus de Samsung arată modul în care un astfel de smartphone va arăta și cum va funcționa. Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) a publicat un brevet de invenție de la Samsung Electronics. Brevetul intitulat „Aparat electronic care utilizează un ecran frontal complet” a fost depus la 1 august 2017.

Brevetul descrie un smartphone cu ecran complet. Senzorul de amprentă digitală este încorporat în afișaj și este menționat un afișaj sensibil la presiune. Designul brevetat prezintă un raport de ecran mai mare decât actualul Galaxy S8. În partea inferioară a dispozitivului nu avem nicio margine. În partea superioară este afișat doar un mic cadru.

Cu un afișaj sensibil la presiune, smartphone-ul știe cât de tare un utilizator apasă pe ecran. Acest lucru permite adăugarea unor funcționalități diferite conform unei apăsări tactile mai ușoare sau mai tari.

Ca și în Galaxy S8, vedem o bară de navigare pe ecran cu trei funcții standard (de la stânga la dreapta): un buton de meniu, un buton de pornire și un buton pentru înapoi. Această bară de navigare poate fi apelată în orice moment, indiferent de ce aplicație folosește utilizatorul.

Înainte ca telefonul smartphone să fie deblocat, butonul de acasă servește ca scaner pentru amprente digitale. După deblocare, utilizatorul ajunge la ecranul de pornire cu o presiune ușoară. Când butonul de acasă este apăsat puțin mai tare, microfonul va fi activat. Dacă utilizatorul va apăsa mai tare, va apărea o listă de aplicații.

Configurația celor trei pictograme din bara de navigare poate fi reglată și prin apăsarea mai tare a butonului de înapoi. Cu o atingere ușoară, sunt afișate trei pictograme, dacă apăsați mai tare apar câteva pictograme suplimentare. Tehnologia brevetată este aplicabilă pe un ecran LCD, un afișaj LED, un afișaj OLED (AMOLED), un afișaj MEMS sau un E-paper Display.

MEMS – sunt un nou tip de ecrane, ce oferă culori mai adânci şi mai bogate decât ecranele tradiționale LCD și consumă mai puțină energie. În ecranele MEMS nu există subpixel roșu, verde sau albastru, ci un mic shutter electro-mecanic ce permite sau blochează transmisia luminii prin fiecare pixel. Culoarea este furnizată de lumina din spate, ce se rotește rapid în RGB (red, green, and blue).

În ultima vreme am văzut multe modele de smartphone-uri de la Samsung, dintre care unele arată foarte futurist. Design-ul pe care îl vedem astăzi pare a fi un pas logic pentru viitoarele dispozitive premium Galaxy. Ecranele sunt mai mari fără a mări dimensiunea telefonului. Prin urmare, este în concordanță cu așteptările că vom vedea un design ca acesta pe Galaxy Note 9, poate pe Samsung Galaxy S10 sau pe Samsung Galaxy X.

Vom vedea ce ne va rezerva Samsung în viitor.

Stiri

Cele mai bune caracteristici pentru telefoanele Samsung cu One UI 4.0

One UI 4 este următoarea iterație a interfeței Samsung care se bazează pe Android 12. Interfața companiei coreene a parcurs un drum...

Mai multe funcții noi vin cu Snapdragon 8 Gen 1 pe telefoanele Android

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 al companiei Qualcomm este oficial și este întors pe toate părțile în privința performanțelor. Dacă vreți un...

Iată cele mai populare zece emoji ale anului 2021! 😂

Folosirea de emoji pentru a exprima diferite emoții pe smartphone-uri este o practică zilnică pentru toți utilizatorii indiferent de telefon. Consorțiul Unicode...

Actualizare seria Galaxy S21, remediază eroarea video WhatsApp

Acum o săptămână sau două, seria Galaxy S21 a primit upgrade la interfața Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12. Deși...

Cum să aveți grijă de un telefon certificat IP68 pentru rezistență la apă

Avem un sentiment de siguranță când ne prinde ploaia și aveam telefonul la noi, mai ales atunci când acesta este certificat IP68....

Mai multe telefoane Galaxy vor fi rezistente la apă în 2022 dar tabletele nu

Rezistența la apă este o caracteristică care nu apare suficient de des în titluri. Cu toate acestea, cei doi mari jucători din...

La Mulți Ani celor care își serbează ziua onomastică de Sfântul Nicolae!

Sfântul Nicolae se sărbătorește în ziua de 6 decembrie. Este o tradiție în mai multe țări europene, ziua de 6 decembrie fiind stabilită ca...