Samsung lucrează la un ecran OLED cu densitatea pixelilor de 1.000ppi

392
Samsung lucreaza un ecran OLED cu densitatea pixelilor de 1000 ppi
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Display vrea să depășească limitelor panourilor OLED / AMOLED prin crearea unui ecran cu o densitate uimitoare de pixeli:1.000ppi (pixeli pe inch). Conform informațiilor publicate de mass-media coreeană nu este foarte clar scopul acestui ecran de 1.000ppi. Dacă acesta va fi dezvoltat și utilizat pentru piața de telefonie mobilă încă nu știm.

Mai neobișnuit este faptul că Samsung dezvoltă o nouă tehnologie TFT (Thin film transistor – tranzistor cu film subțire) pentru panourile OLED pentru a atinge această densitate ridicată de 1.000ppi. Deoarece panourile OLED nu utilizează un backplane TFT, este posibil ca Samsung să dezvolte un ecran AMOLED de 1.000ppi.

Noul ecran Samsung ar putea fi mult mai rapid

În afară de a permite densitatea incredibil de mare de 1.000 de pixeli, viitoarea tehnologie TFT de la Samsung se spune că este mult mai rapidă decât soluțiile actuale. De zece ori mai rapidă, mai exact, desigur presupunând că zvonurile sunt corecte din punct de vedere tehnic. Samsung intenționează, de asemenea, să facă viitorul său afișaj de înaltă densitate mai eficient din punct de vedere energetic. Nu este clar în acest moment modul în care compania ar putea dori să realizeze acest lucru. Conform SamMobile, ecranul de 1.000ppi va fi disponibil pe piață până în 2024.

În teorie, un afișaj de 1.000ppi ar fi o potrivire excelentă pentru căștile de realitate virtuală (VR). Dar Samsung nu a manifestat cu adevărat un interes prea mare în această categorie de produse în ultima vreme. Cu toate acestea, 1.000ppi este nivelul densității pixelilor pe care divizia Gear VR de la Samsung își propunea să îl atingă în urmă cu aproape patru ani. Atunci Samsung a susținut că ecranele care depășesc 1.000ppi vor rezolva orice problemă legată de mișcare în VR și AR.

VRVirtual Reality este o experiență simulată care poate fi similară sau diferită de lumea reală. Termenul „virtual” a fost folosit în lumea computerelor din 1959 pentru ceva „inexistent fizic, dar făcut să apară prin software”.

Acum când ambițiile VR ale companiei au scăzut, posibil ca acest tip de ecran să fie folosit pentru viitoarele smartphone-uri. Momentan smartphone-ul cu cea mai mare densitate de pixeli până în prezent nu este realizat de Samsung, ci de Sony. Este Sony Xperia 1 II cu ecranul său OLED de 6,5 inch, care are o densitate de pixeli de 643ppi. Ecranul Dynamic AMOLED 2X cu rata de 120Hz aflat pe Galaxy S21 Ultra are o densitate a pixelilor de ~515ppi.