Samsung Electronics dezvoltă „un ecran smartphone incasabil”

1240

Samsung a anunțat că a reușit să construiască un display smartphone incasabil, care a fost certificat de Underwriters Laboratories. Aceasta este o companie oficială de testare pentru OSHA – Occupational Safety and Health Administration (Administrația pentru Sănătate și Siguranță Ocupațională) a Departamentului Muncii din S.U.A.

Dezvoltat de subsidiara Samsung Display, panoul poate fi folosit și la alte produse electronice, nu numai smartphone-uri, inclusiv la console pentru automobile, dispozitive militare mobile, console de jocuri portabile și tablete PC-uri. Ca tehnologie, panoul anunțat de compania sud-coreeană este, de fapt, un afișaj flexibil OLED care are un substrat incasabil și un geam de suprapunere lipit de el.

Geamul din plastic fortificat este potrivit în special pentru dispozitivele electronice portabile, nu numai datorită caracteristicilor sale indestructibile, ci și datorită greutății sale ușoare, transmisivității și durității, care sunt foarte asemănătoare cu cele din sticlă„, a declarat Hojung Kim, director general al echipei de comunicare , Samsung Display Company.

Desigur, pentru a primi certificarea de la OSHA, ecranul Samsung indestructibil a trebuit să treacă câteva teste extrem de riguroase de durabilitate, bazate pe standardele militare stabilite de Departamentul Apărării al Statelor Unite. După un test de cădere de la o distanță de aproximativ 1,2 metri deasupra solului de 26 de ori consecutiv, însoțit de teste de temperatură ridicată (71°) și de temperatură scăzută (-32°), panoul Samsung indestructibil a continuat să funcționeze în mod normal, partea frontală, laturile sau marginile sale nu au suferit nicio deteriorare.

OSHA are sediul în Washington D.C. și a fost înființată de președintele Richard M. Nixon la 29 decembrie 1970. Misiunea OSHA este aceea de a „asigura condiții de muncă sigure și sănătoase pentru bărbați și femei prin stabilirea și aplicarea standardelor și furnizarea de formare, informare, educație și asistență”.

Dar Samsung a mers chiar mai departe și a făcut un test propriu care implică o cădere a ecranului de la 1,8 metri – semnificativ mai mare decât standardul militar din S.U.A. – dar ecranul a continuat să funcționeze în mod normal, fără nici un semn de deteriorare și pare aparent mai bun decât sticla Gorilla Glass 6. Deși nu avem încă o imagine a acestei minuni tehnologice, nu avem nici un motiv să ne îndoim de Departamentul Apărării al SUA.

Samsung Display a introdus ecranul cu câteva luni în urmă. Panoul de 6,22 inch cu o rezoluție de 1440 × 2960 cu design complet din plastic a fost prezentat la SID DisplayWeek în luna mai a acestui an.

Comparat cu recent anunțata sticlă Gorilla Glass 6 de la Corning, panoul Samsung pare a fi cea mai bună opțiune. Gorilla Glass 6 vine cu o mare îmbunătățire față de Gorilla 5 și rezistă la 15 căderi de la o înălțime de 1 metru. Panoul OLED indestructibil al companiei Samsung probabil va fi utilizat pentru primul smartphone pliabil al companiei, care urmează să fie lansat anul viitor.

SURSĂPhoneArena