Samsung Display refuză să furnizeze ecrane pentru Apple iPhone SE 4

103
Samsung Apple iPhone SE 4
Sursa foto: Thai Nguyen

Știam că Samsung Display va furniza ecranele pentru viitorul telefon Apple iPhone SE 4. Acest telefon de a patra generație va avea un afișaj AMOLED de 60Hz. Pentru acest ecran Apple trebuia să plătească companiei Samsung Display mai puțin de un sfert în comparație cu ecranul modelului său de top. Samsung Display refuză să livreze la acest preț.

Apple iPhone SE 4 va adopta în mare măsură designul lui iPhone 14. Numai modulul camerei va fi semnificativ mai mic, deoarece dispozitivul are doar o singură cameră spate. De asemenea, asta înseamnă că Apple va instala un ecran OLED de 6,1 inch (15,49 cm), cu o rezoluție de 2532 x 1170 pixeli și o rată de actualizare de doar 60Hz.

Apple iPhone SE de a patra generație va avea carcasa modelului iPhone 14, Face ID, o singură cameră de 48MP pe spate și un procesor mai modern. Telefonul este de așteptat să sosească în 2025, dar s-ar putea să-l vedem mai devreme pentru că apar tot mai multe informații despre el.

Conform Notebookcheck, Apple plănuiește o lansare în 2025 și vrea să producă până la 15 milioane de unități la lansare. Acest volum imens de producție va face ca iPhone SE 4 să fie potențial extrem de profitabil pentru furnizori. Acum Samsung Display, care trebuia să furnizeze ecranele, s-a retras din negocieri după ce Apple a respins oferta de 30 de dolari per ecran. Apple vrea să plătească doar 25 de dolari pe ecran și, prin urmare, se spune că va trece la producători chinezi, cum ar fi BOE, pentru producție. Apple a lucrat cu BOE și în trecut, dar a avut unele probleme cu fiabilitatea și calitatea.

Notebookcheck este un site fondat în 2005 care publică informații despre notebook-uri/laptopuri, tablete și smartphone-uri. Are sediul la Viena, Austria. Notebookcheck este finanțat aproape în întregime din veniturile din publicitate.

Pentru comparație, afișajul lui iPhone 15 Pro Max a costat pe Apple 115 dolari. Acest ecran a fost furnizat tot de subsidiara Samsung Electronics, Samsung Display. Alături de procesoare și camere, display-urile sunt în mod tradițional printre cele mai scumpe componente ale unui smartphone, așa că nu este deloc surprinzător că Apple își propune să economisească bani în aceste zone pe cel mai ieftin iPhone. Samsung furnizează companiei Apple ecrane OLED încă de la primul iPhone cu ecran OLED: Apple iPhone X.

Probabil că Samsung a luat decizia de a nu furniza ecrane  pentru iPhone SE 4 din cauza profitului scăzut din această afacere. Compania are venituri mari, producând afișaje pentru iPhone-uri emblematice, dar și pentru alte companii. Numai pentru modelele din seria iPhone 15, Samsung Display furnizează peste 70% din ecranele necesare.