Samsung va prezenta la CES 2023 noi ecrane OLED pliabile și glisante

270
Samsung va prezenta la CES 2023 noi produse OLED pliabile si glisante
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung Display nu se dezminte în privința ecranelor revoluționare de tot felul. Înainte de CES 2023 Las Vegas, subsidiara Samsung Electronics a dezvăluit o serie de soluții futuriste de afișare. Compania a lansat noi ecrane OLED pliabile Flex Hybrid, Flex Slidable Solo și Flex Slidable Duet. Evenimentul tehnologic din Las Vegas, SUA, începe azi 5 ianuarie și durează până duminică, 8 ianuarie 2023.

Flex Hybrid este o combinație de concepte OLED pliabile și glisante. Este un ecran pentru un dispozitiv de buzunar, ecran are 10,5 inch (26,67 centimetri) și un raport de aspect de 4:3. Dacă spațiul pe ecran este încă mic, îl puteți extinde și mai mult din partea dreaptă, potrivit AndroidHeadlines. Când este extins complet, Flex Hybrid are un ecran de 12,4 inch (31,50 cm) cu un raport de aspect de 16:10. Poate fi grozav pentru consumul media în deplasare. Ecranul extins este cât diagonala tabletei Galaxy Tab S7+ și a tabletei Galaxy Tab S8+.

Samsung susține că acest concept este viitorul dispozitivelor mobile inteligente. Telefoanele inteligente pliabile există deja de mai bine de trei ani, dar nu am văzut încă un telefon culisant comercial. Deci, Samsung Flex Hybrid OLED este o combinație a celor două tehnologii și poate deveni realitate în curând.

Noi ecrane OLED pliabile prezentate de Samsung la CES

Samsung a dezvăluit și câteva soluții OLED doar glisabile, care pot fi viitoarele noastre laptopuri. Denumite Flex Slidable Solo și Flex Slidable Duet, acestea sunt în esență două concepte ale aceluiași afișaj glisant. Primul se poate extinde într-o singură direcție, în timp ce cel de-al doilea poate aluneca mai mult în ambele direcții. În forma sa compactă, acest afișaj măsoară 13 – 14 inch (33,02 – 35,56 cm) în diagonală, cu un raport de aspect înalt. Dar atunci când este extins, obțineți un afișaj de 17,3 inch (43,94 centimetri) care este aproape pătrat.

CES – Consumer Electronics Show se organizează începând cu 1967. Primul eveniment a avut loc la în iunie 1967 în New York. Din 1978 până în 1994, CES a avut loc bianual. O dată în ianuarie la Las Vegas și o dată în iunie la Chicago.

După cum spune Samsung, acesta poate fi viitorul laptopurilor și computerelor noastre. Conceptul facilitează portabilitatea produsului. Se poate folosi chiar și ca tabletă fără a extinde ecranul. Dar când este nevoie de mai mult spațiu pe ecran, îl aveți întotdeauna la dispoziție. A prezentat aceste ecrane OLED pliabile și glisante și la Intel Innovation 2022 în septembrie anul trecut.

În ultimii ani, Samsung a prezentat diverse soluții flexibile de afișare. Cel mai recent lot urmează articole precum Flex G OLED, Flex S OLED și Slidable Wide, prezentate la Display Week 2022 în mai anul trecut. Compania a brevetat, de asemenea, unele dintre aceste nume. Mai mult, am văzut și câteva brevete Samsung care prezintă aceste soluții de afișare. Toate aceste evoluții sugerează că gigantul coreean ar pregăti un laptop pliabil în acest an. Dacă este adevărat, s-ar putea să auzim mai multe despre el în următoarele luni.