Samsung va furniza ecrane Onyx pentru cinematografe în Mexic

1124

Gigantul tehnic sud-coreean Samsung Electronics va intra pe piața cinematografică din America Latină, oferind ecrane Onyx cu diode emițătoare de lumină în cele mai mari cinematografe din regiune, potrivit unui comunicat emis de compania Samsung. Firma sud-coreeană a anunțat că a semnat un contract cu Cinemex, a doua companie deținătoare de cinematografe din Mexic, pentru a livra ecranul Samsung Onyx cu LED-uri la cinci cinematografe din întreaga țară.

Compania Cinemex va începe să utilizeze ecranul Samsung Onyx în acest an, începând cu luna octombrie în cinematograful Cinemex situat în centrul comercial Antara Polanco din Mexico City. Compania sud-coreeană este, de asemenea, un furnizor pentru Cinépolis. Cinépolis este cel mai mare lanț cinematic din Mexic cu 214 cinematografe în 97 de orașe. De asemenea, este cel mai mare lanț din America Latină și al patrulea din lume, cu peste 335 de cinematografe și peste 27.000 de angajați în Mexic, Costa Rica, Panama, Chile, Columbia, Brazilia, Peru, Spania, India și Statele Unite.

Samsung se așteaptă să-și extindă vânzările ecranului Onyx, considerând că piața filmelor din această regiune crește constant cu 5% pe an.

Luna trecută, Samsung a lansat oficial noul brand Onyx cu LED-uri pentru ecrane cinematografice. Afișajul Samsung 4K Onyx are o calitate avansată a imaginii și o înaltă dinamică, certificată de Digital Cinema Initiative. Noul ecran este disponibil în variante de dimensiuni de la 5 până 10,3 metri în lățime. Ecranul Samsung Onyx se poate configura conform locației unde este instalat, oferind în același timp calitate vizuală, performanță tehnică și fiabilitate dincolo de operațiile tradiționale bazate pe proiector, a spus compania Samsung Electronics.

Mexic se numește în mod oficial Statele Unite Mexicane. Cu aproape două milioane de kilometri pătrați este  cea de-a cincea țară ca mărime din America și al 13-lea cel mai mare stat din lume. Are o populație de peste 124.000.000 de locuitori. Chihuahua, o rasă locală, este cel mai mic câine din lume și poartă numele unui stat mexican.

Samsung a declarat că cinematografele care vor avea instalate noile ecrane Onyx LED vor oferi un conținut mai bogat și mai detaliat, prin „culori negre adevărate, adânci și realiste” comparativ cu ecranele din prezent care folosesc proiectoare convenționale.

Vom face din Cinematograful Onyx Theater un nou punct de referință al Americii Latine„, a declarat Andres Juanete, directorul general al Cinemex.

SURSĂKoreaHerald