Samsung egalează Apple în satisfacția clienților de PC-uri din SUA

132
Samsung egaleaza Apple in satisfatia clientilor
Sursa foto: Apple.com

American Customer Satisfaction Index (ACSI) este singurul sondaj intersectorial din America care măsoară satisfacția clienților. Din 1994 acest sondaj este recunoscut drept lider în măsurarea satisfacției clienților cu produsele și serviciile pe care le folosesc. Acum ACSI a publicat un nou sondaj în privința satisfacției clienților de PC-uri din SUA. O mică surpriză, dacă o putem numi așa, Samsung a egalat Apple în acest domeniu.

Mac-urile Apple continuă să ofere experiența de consum preferată a Americii în rândul utilizatorilor de PC-uri. Dar, conform ACSI, în 2023 Samsung a ajuns din urmă brandul emblematic al Americii. Datele ACSI arată că Apple este lider în cea mai mare parte a experienței utilizatorilor de PC, dar la egalitate cu Samsung. Ambele companii au obținut un scor ACSI de 83. Aceasta este o îmbunătățire de 2% pentru Samsung, cu o creștere de 1% pentru Apple.

Sondajul ACSI acoperă mulțumirea oamenilor în privința desktop-urilor, laptopurile și tabletele lor. Performanța companiei Samsung se datorează ofertele sale de tablete, inclusiv seria Galaxy Tab S9 și Galaxy Tab S8, spune ACSI. „Este pentru prima dată, din 2003, când Apple nu este în posesia exclusivă a primului loc”, a spus ACSI, potrivit Applemust.

Apple și Samsung la egalitate în satisfacția clienților în SUA

„Performanța generală puternică a Samsung este sporită de creșterea satisfacției clienților cu ofertele sale de tablete (Galaxy Tab). În timp ce satisfacția tabletelor scade în acest an, Samsung crește cu 6% până la un scor de 85.”

Pe locul trei, compania Dell a înregistrat o oarecare îmbunătățire a sentimentului consumatorilor. Dell a urcat cu 3 procente pentru a ajunge la un scor de 81, același punctaj fiind înregistrat și de HP. Restul clasamentului este ocupat de Acer, Amazon, Asus, Lenovo și „Toți ceilalți” cu un scor ACSI de 78.

Acer are sediul în Hsinchu, Taipei și a fost fondată în 1976. Acer produce PC-uri, monitoare, telefoane, tablete, dispozitive de stocare, servere, dispozitive de realitate virtuală, periferice de computer, proiectoare și multe altele.

Potrivit ACSI, există o tendință emergentă în SUA în care satisfacția este cea mai mare în rândul utilizatorilor de computere desktop (84), urmate de notebook-uri (80) și tablete (76). În special, satisfacția față de tablete a scăzut de la 79 la 76 de puncte, dar altele s-au îmbunătățit.

Dar, ce contează cel mai mult pentru oameni? În ultimul an, atitudinea consumatorilor s-a extins pentru a aprecia designul, disponibilitatea software-ului/aplicației și grafica mai presus de orice alte considerații, ușurința în utilizare, viteza procesorului și disponibilitatea accesoriilor considerate, de asemenea, importante. De asemenea, este interesantă măsura în care dorințele se schimbă în funcție de tipul de computer pe care îl are clientul, (notebook, desktop, tabletă). Industria PC-urilor se numără printre primele zece industrii de care consumatorii sunt cel mai mulțumiți în acest an.

ACSI, cu sediul în Ann Arbor, Michigan, s-a bazat în acest sondaj pe interviuri prin e-mail cu 14.069 de clienți. Aceștia au fost selectați aleatoriu de cercetătorii și chestionați din iulie 2022 până în iunie 2023.