Acasă Stiri Samsung Electronics a depășit Intel la producța de cip-uri

Samsung Electronics a depășit Intel la producța de cip-uri

Intel a fost cel mai mare producător de cip-uri din lume începând cu anul 1993, acum Samsung Electronics a depășit Intel la producția de cip-uri, preluând această poziție începând cu trimestrul doi din 2017.

Potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap, preluată de The Korea Herald, după 24 de ani Samsung devine cel mai mare producător de cip-uri din lume, lucru arătat de datele publicate de Intel Corp privind profiturile operaționale pe trimestrul doi din acest an.

Creșterea avută de Samsung este semnificativă, deoarece Intel a fost lider incontestabil în producția de cip-uri de aproximativ 24 de ani.

Este pentru prima dată când Samsung Electronics bate gigantul Intel.

Observatorii avizați din industrie au declarat că această creștere este rezultatul tehnologiilor de ultima generație dezvoltate de gigantul tehnic sud-coreean pentru cip-uri dinamice cu acces aleatoriu și memorie flash NAND și a răspunsului rapid oferit de Samsung nevoilor pieței în continuă schimbare.

Samsung Electronics a anunțat că a înregistrat un profit operațional de 7,2 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, vânzările totale au fost de 15,8 miliarde USD.

Intel, pe de altă parte, a declarat că a înregistrat un profit operațional de 3,8 miliarde de dolari și vânzări de 14,8 miliarde dolari și pentru perioada aprilie-iunie.

Boom-ul industriei mobile, care a condus la creșterea cererii de cip-uri DRAM și SSD, a ajutat Samsung să înregistreze o creștere accentuată, au adăugat observatorii din industrie.

SSD – solid state drive, este un dispozitiv de stocare a datelor realizat cu un cip de memorie flash NAND care nu are nevoie de energie pentru stocarea datelor și este mai durabil și mai rapid decât o unitate HDD.

Un purtător de cuvânt al companiei Samsung a spus că, în ciuda performanțelor puternice ale vânzărilor de telefoane smartphone premium, vânzările totale ale smartphone-urilor au rămas la un nivel similar cu ultimul trimestru, datorită scăderii vânzărilor de produse mid-range și low-end.

Samsung estimează că cererea de smartphone-uri și tablete va crește în a doua jumătate a anului. Cu toate acestea, se așteaptă să se intensifice concurența odată cu lansarea de noi modele de smartphone de către concurenți.

Compania de înaltă tehnologie din Corea de Sud este de așteptat să învingă Intel și în ceea ce privește performanța pe tot anul în curs, spun analistii de la brokeraj și firmele de cercetare de piață.

Pe întregul an, Intel este așteptat să înregistreze vânzări de 60 de miliarde de dolari, în conformitate cu FactSet, un furnizor de date financiare.

Compania Samsung Electronics este de așteptat să înregistreze vânzări de 62,6 miliarde dolari în veniturile totale pe an.

La începutul acestei luni, Samsung a anunțat intenția de a investi 18 miliarde de dolari pentru a-și extinde și moderniza fabricile de cip-uri din Corea, cu scopul de a-și consolida poziția de lider pe piață.

La fel cum Arabia Saudită domină în producția de țiței, Samsung conduce în fabricarea produselor de înaltă tehnologie a cipurilor de memorie, care permit lumii să stocheze datele care alimentează economia digitală.

Nu numai companiile de tehnologie, ci și transporturile, comerțul cu amănuntul, turismul, industria alimentară și alte industrii caută modalități de utilizare mai bună și de gestionare a datelor, de a obține perspective asupra tendințelor sau preferințelor clienților.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...

Samsung Galaxy A31 primește în cele din urmă actualizarea Android 11

Samsung Galaxy A31 a fost al doilea smartphone cel mai bine vândut la nivel global, în ianuarie 2021. Telefonul a fost lansat...

Samsung va lansa viitorul telefon pliabil Galaxy Z Flip 3 în opt culori diferite

Samsung lucrează deja la următoarele sale telefoane pliabile ce vor fi lansate anul acesta. Vor fi două, Samsung Galaxy Z Fold 3...

Samsung Smart Keyboard Trio 500 aproape de lansare

Samsung are o nouă tastatură wireless pe care încă nu a anunțat-o oficial, dar este deja listată pe site-ul său web. Numită...

Ingenuity, elicopterul NASA, are același cip ca Samsung Galaxy S5

Pe 19 aprilie elicopterul Ingenuity al NASA a realizat un zbor controlat pe planeta Marte, o premieră pentru omenire. Interesant este că...

6 lucruri pe care vrem să le vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3

În materie de telefoane pliabile Samsung este cel mai bun din lume. Nu are concurență în acest domeniu, gigantul tech lansând un...