Samsung elimină suportul Multi-User din Android 13 cu One UI 5

348
Samsung elimina suportul multi-user din Android 13 cu One UI 5
Sursa foto: galaxyclub.nl

În urmă cu puțin timp am scris că Samsung va oferi în sfârșit suport pentru mai multe conturi de utilizator pe telefoanele Galaxy. Upgrade-ul la viitorul sistem de operare Android 13 și Samsung One UI 5.0 era vorba că va avea noua opțiune. Multi-User fost un lucru de care mulți fani Samsung s-au bucurat, dar bucuria s-a dovedit a fi de scurtă durată.

Samsung nu aduce suport Multi-User – multi-utilizator pentru telefoanele Galaxy cu sistemul de operare Android 13. Un test al funcției în programul beta pentru seria Samsung Galaxy S22 s-a dovedit a avea probleme, potrivit GalaxyClub. Deci, cel puțin momentan, nu există suport pentru conturi multi-utilizator pe telefonul dvs. Samsung cu Android 13.

Seria Samsung Galaxy S22 a fost prima care a intrat în program beta pentru Android 13 și interfața Samsung One UI 5.0. Au fost mai multe reprize beta (4) pentru Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Odată cu cea mai recentă actualizare, Samsung a eliminat caracteristica Multi-User care a fost introdusă cu prima actualizare beta One UI 5.0.

Fără suport Multi-User cu Android 13 cu One UI 5

Rolul unui program beta este ca urilizatorii care participă la acest program să poată testa unele funcții înainte ca acestea să die disponibile publicului larg. Astfel, mai mulți utilizatori au început să lucreze cu funcția Multi-utilizator – Multi-User. Și astfel s-a dovedit că pot apărea destul de multe probleme la configurarea și utilizarea mai multor conturi de utilizator.

În calitate de tester beta puteți folosi funcții care nu au fost încă lansate publicului. Aceste caracteristici, dacă se dovedesc viabile, vor deveni disponibile în viitor. În general companiile cer testerilor beta să nu facă publice noile caracteristici.

Samsung nu a anunțat exact ce probleme au apărut, doar că funcția nu mai este. A anunțat că următorul firmware beta și upgrade-ul final încă nu acceptă mai mulți utilizatori pe un telefon. Și într-adevăr, în cea mai recentă versiune beta, funcția a dispărut fără alte explicații.

Suntem curioși, în secret, cu privire la motivul (motivele) exacte. Au fost utilizatorii de Samsung Galaxy S22 Ultra în programul Android 13 beta, unde Multi-User a funcționat impecabil. Iar, de exemplu, tabletele Samsung Galaxy au suport pentru mai mulți utilizatori de ani de zile. Și acolo opțiunea funcționează foarte bine.

A patra actualizare de software Android 13 beta pentru seria Galaxy S22 a fost lansată în Germania și India. Noua versiune, fără Multi-User, se termină cu ZVJ2 și are o dimensiune de 1.294MB. Dacă sunteți utilizator de dispozitiv din seria Galaxy S22 în Germania și India și sunteți în programul One UI 5.0 beta, puteți instala noua actualizare navigând la Setări -> Actualizare software și atingând Descărcare și instalare.