Conform Samsung nu există diferență între Exynos 990 și Snapdragon 865

1434
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a răspuns criticilor cu privire la diferența de performanță între Exynos 990 și Snapdragon 865. Luna trecută am scris că a fost inițiată o petiție de fanii Samsung pe site-ul Change prin care se solicită companiei să nu mai folosească procesoare Exynos în telefoane sale. Acest lucru se datorează faptului că Samsung pune procesoare Qualcomm Snapdragon pentru modelele din SUA și alte câteva zone și Exynos la nivel global.

Samsung a decis să facă același lucru cu cele trei modele Galaxy S20, cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 865 în SUA, China și mai multe zone și Exynos 990 în Europa. Singura excepție de la această configurare a avut loc în 2015, când Samsung Galaxy S6 a avut procesorul Exynos 7420 în toată lumea.

Nu există diferențe între Snapdragon 865 și Exynos 990

Acum procesorul Qualcomm Snapdragon 865 este pe marea majoritate a telefoanelor din seria Galaxy S20 de peste tot din lume. Excepție face Europa unde Samsung a pus pe Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra procesoare Exynos 990.

Conform PhoneArena, Samsung a declarat în weekend-ul trecut că „Galaxy S20 este un smartphone care a fost reimaginat pentru a schimba modul în care experimentați lumea. În funcție de regiune, Galaxy S20 va fi livrat fie cu procesorul Exynos 990, fie cu Snapdragon 865. Atât procesoarele Exynos, cât și Snapdragon sunt supuse acelorași criterii de testare stricte și riguroase pentru a oferi o performanță constantă și optimă pe întreg ciclul de viață al smartphone-ului.

În 2016, un grup de femei a intentat un proces pentru discriminare de gen împotriva Qualcomm. Ele au susținut că firma discriminează femeile din domeniile științei, tehnologiei și ingineriei. Procesul s-a încheiat în august 2017, firma a plătit 19,5 milioane de dolari despăgubiri.

Unii fani Samsung din Europa sunt supărați deoarece simt că plătesc mai mult pentru ceea ce consideră un produs inferior. Acest lucru se datorează faptului că ei consideră că Exynos 990 este mai slab ca procesorul Qualcomm Snapdragon 865. Sunt unii utilizatori care au observat că Exynos 990 are obiceiul să accelereze GPU-ul (graphics processing unit), afectând negativ rata cadrelor la un joc; lucru ce poate duce la o animație cu aspect ciudat.

În plus, procesoarele Snapdragon 865 folosesc nucleele procesorului ARM Holdings „Cortex-A77”. Acest lucru le oferă un avantaj de performanță de 20% față de chipsetul Exynos 990 care folosește nucleele Cortex-A76. Și GPU-ul care însoțește procesorul Qualcomm, Adreno 650, depășește GPU ARM Mali G77 folosit cu Exynos 990.