Samsung are 20% din exporturile din Coreea, SUA cea mai mare piață

688
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a fost unul dintre cei mai mari contribuitori la economia din Coreea de Sud de ani buni și continuă să fie și anul acesta. Gigantul high-tech sud-coreean a fost responsabil pentru peste 20% din totalul exporturilor din Coreea de Sud în prima jumătate a acestui an. Datele sunt din raportul financiar semianual al companiei Samsung.

De asemenea, Samsung a plătit o sumă record de 9,5 trilioane won, ~ 7,8 miliarde de dolari ca impozite în Coreea de Sud. Și nu trebuie să uităm că Samsung a înregistrat o scădere accentuată a profiturilor sale operaționale în ultimele două trimestre. Suma înregistrează un salt de 19,7% de la 7,9 trilioane won, ~ 6,5 miliarde de dolari, pe care le-a plătit ca taxe cu un an mai devreme.

America de Nord este cea mai mare piață externă Samsung

Conform SamMobile, Samsung a încasat 75,2 trilioane won, ~ 62 miliarde USD din vânzările din primele șase luni ale acestui an. 64,7 trilioane won, adică 86% din încasări sunt de pe piețele externe. Această suma reprezintă 20,6% din totalul exporturilor din Coreea de Sud în prima jumătate a anului 2019. Coreea de Sud este cea de-a patra economie din Asia și a generat venituri în valoare de 313,4 trilioane won, ~ 259,2 miliarde USD, numai din piețele externe în prima jumătate a acestui an.

Sunt cifre uluitoare realizate de gigantul tech din Coreea de Sud. Aceste încasări nu sunt numai din smartphone-uri Samsung, sunt din toate produsele comercializate de compania sud-coreeană.

Canada este a doua țară a lumii ca întindere după Rusia. Numele Canada este derivat de la cuvântul kanata, care în limba băștinașilor Iroquois însemna „sat” sau „așezare”. Canada are a treia cea mai mare rezervă de petrol din lume după Arabia Saudită și Venezuela.

Samsung a înregistrat câștiguri de 21,2 trilioane won numai din America de Nord (SUA + Canada), cea mai mare piață pentru Samsung. China este pe locul doi în privința încasărilor externe pentru Samsung cu 17,8 trilioane won. Asia (fără Coreea de Sud și China) și Africa au generat venituri de 16,7 trilioane won. Europa a fost următoarea pe lista Samsung cu 9 trilioane won în primele șase luni din 2019.