Acasă Stiri Samsung își extinde centrele AI în Regatul Unit, Canada și Rusia

Samsung își extinde centrele AI în Regatul Unit, Canada și Rusia

Ca orice alt gigant din domeniul high-tech, Samsung a investit foarte mult în inteligența artificială (AI). Samsung Research, centrul de cercetare și dezvoltare al Samsung Electronics, supraveghează extinderea capacităților de cercetare a inteligenței artificiale. Ca parte a eforturilor sale, Samsung Research a înființat centre de AI în Seul în noiembrie anul trecut și în Statele Unite în Silicon Valley în luna ianuarie a acestui an.

Compania Samsung adaugă acum pe listă încă trei noi centre AI care se vor deschide la Cambridge (22 mai), Toronto (24 mai) și Moscova (29 mai). În afară de crearea unor medii de cercetare de vârf, Samsung Research intenționează, de asemenea, să extindă numărul cercetătorilor AI la nivel global la 1.000 de persoane până în 2020.

Samsung AI Center-Cambridge va fi condus de Andrew Blake, fost Director al Laboratorului Cambridge al Microsoft, și un pionier în dezvoltarea teoriei algoritmilor. Beneficiind și de cooperarea specialiștilor din domeniu, cum ar fi profesorul Maja Pantić (Colegiul Imperial), AI Center-Cambridge va juca un rol esențial în cercetarea avansată a AI pentru Samsung Research.

Samsung AI Center-Toronto va fi condus de Dr. Larry Heck, vicepreședinte senior al Samsung Research America și expert în tehnologii virtuale. Centrul AI din Toronto va susține eforturile sale de cercetare în tehnologiile de bază AI cu o cooperare din partea unor universități importante din Canada.

Samsung nu a anunțat cine va conduce centrul AI de la Moscova, dar a declarat că vor face parte din acesta experți AI din Rusia, somități în matematică, fizică și alte științe fundamentale. Centrul AI de la Moscova va include printre alții pe profesorul Dmitri Vetrov (Școala Superioară de Economie) și profesorul Victor Lempitsky (Institutul de Știință și Tehnologie Skolkovo).

Moscova are o populație de aproximativ 11.500.000 de locuitori, este orașul cu cel mai mare număr de locuitori din Europa și al șaselea din lume. Conform Forbes, în 2017 Moscova avea 79 de miliardari, detronând astfel New York-ul și devenind orașul cu cel mai mare număr de miliardari.

Viziunea pentru inteligența artificială se concentrează pe cinci aspecte fundamentale: centrată pe utilizator, învățare constantă, întotdeauna prezent, mereu util și întotdeauna sigur. Activitatea din aceste centre AI se va concentra pe aceste aspecte fundamentale. Gigantul sud-coreean are planuri ambițioase pentru IoT în următorii ani. Prin integrarea AI într-o gamă largă de dispozitive IoT, compania speră să ofere utilizatorilor servicii personalizate și inteligente.

Samsung are o istorie lungă de urmărire a inovării și suntem încântați să aducem aceleași conduceri pasionale și tehnologice la AI„, a declarat Hyun-suk Kim, președinte și șef al Samsung Research la ceremonia de deschidere a noului Centru de la AI în Cambridge și a continuat „Cu noile centre AI și recrutarea de experți de top în domeniu, scopul nostru este să fim cei care fac jocurile în industria AI„.

În următorii ani, dispozitivele IoT încorporate cu AI vor genera o gamă largă de date care pot oferi informații fascinante utilizatorilor, permițându-le să profite de serviciile inteligente optimizate pentru propriile preferințe. Modul în care dispozitivele AI oferă consumatorilor cele mai bune opțiuni va fi esențial pentru succesul tehnologiei AI pentru viitorul apropiat.

SourceSamMobile

Stiri

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...