Samsung își extinde numărul de brevete în Statele Unite

1228

Samsung deține peste 100.000 de brevete în întreaga lume. Gigantul high-tech își extinde numărul de brevete din SUA pentru a face față în mod eficient disputelor tehnologice potențiale a declarat un oficial al companiei Samsung Electronics. Majoritatea brevetelor se referă la telefoane inteligente, televizoare inteligente, memorii și cipuri de sistem, a declarat același oficial de la Samsung, susținând că deținerea brevetelor în astfel de domenii contribuie, de asemenea, la concurența cu rivalii.

Compania sud-coreeană a deținut un total 119.337 brevete la nivel global la sfârșitul anului 2017. În Statele Unite, are cele mai multe brevete 46.150, urmat de Coreea de Sud cu 24.860. În Europa, Samsung are 10.509 brevete. Gigantul asiatic a avut 11.005 brevete în China și 7.086 brevete în Japonia, potrivit datelor statistice din industrie.

Samsung a depus și cele cele mai multe brevete legate de AI în Coreea de Sud, având un număr de 3.188.

Numărul de brevete obținute de gigantul coreean în Statele Unite s-a dublat față de anul 2009, când firma sud-coreeană a avut 22.513 de brevete.

Observatorii din industrie au declarat că este de asemenea semnificativ faptul că Samsung a obținut 6.072 de brevete în SUA anul trecut și își menține statutul de cel de-al doilea cel mai mare posesor de brevete din țara nord-americană pentru al 12-lea an consecutiv, după Intel Corporation.

Intel Corporation este cea mai mare companie de semiconductoare din lume. A fost fondată în 1968 și are sediul în Santa Clara, California, SUA. Denumirea de Intel, vine de la Integrated Electronics.

Samsung Electronics a investit peste 15,6 miliarde dolari în proiecte de cercetare și dezvoltare numai în 2017, obținând un număr de 5.394 de brevete în Coreea de Sud și un număr de 14.279 de brevete în străinătate.

Samsung își extinde investițiile în proiecte de cercetare și dezvoltare pe fondul câștigurilor foarte mari înregistrate în business-ul cu cip-uri„, a declarat un observator independent din industrie. „Este posibil ca societatea să-și intensifice eforturile pentru a obține și mai multe drepturi intelectuale” a continuat el.

SURSĂKoreaHerald