Samsung Electronics va extinde utilizarea energiei regenerabile

1281

Samsung își propune să se bazeze 100% pe energie regenerabilă până în anul 2020, pentru energia utilizată în locațiile sale din Statele Unite, Europa și China, ca singura sursă de energie. Scopul folosirii energiei regenerabile de către Samsung Electronics face parte din eforturile sale continue de a-și demonstra responsabilitatea față de mediu.

Samsung Electronics face un efort concertat în SUA, Europa și China – piețe bine echipate cu infrastructură pentru dezvoltarea și transmiterea energiei regenerabile – pentru a-și spori utilizarea de energie regenerabilă. Ca parte a acestui efort, Samsung intenționează să folosească până în 2020 surse regenerabile de energie pentru 100% din energia utilizată pentru toate fabricile, clădirile de birouri și instalațiile operaționale din Statele Unite, Europa și China. Pe termen mediu și lung, compania va încerca să-și sporească în continuare utilizarea energiei regenerabile în întreaga lume.

În conformitate cu acest angajament, Samsung Electronics s-a alăturat principiilor fondului World Wildlife Fund (WWF), o organizație non-guvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural și Centrului pentru afaceri regenerabile din cadrul Institutului Rocky Mountain.

În Coreea de Sud, Samsung Electronics susține pe deplin planul național strategic al guvernului de a majora cu 20% consumul de energie regenerabilă în țară până în 2030. Începând cu acest an, Samsung va instala în plus aproximativ 42.000 m² de panouri solare în sediul din Suwon al Samsung Digital City. Compania va continua să adauge aproximativ 21.000 m² de panouri solare și instalații de generare a energiei geotermale începând din 2019 în campusul Pyeongtaek și din 2020 în campusul său Hwaseong.

Cu aceste capacități, compania sud-coreeană are planificat să-și mărească utilizarea energiei regenerabile la nivel mondial care va fi echivalentă cu o cantitatea de energie produsă de o centrală solară de 3,1 GW, până în 2020. Această cantitate de energie electrica este comparabilă cu un consum anual de energie a aproximativ 115.000 de gospodării cu patru persoane din Coreea de Sud.

Islanda este în prezent singura țară din lume care folosește 100% din energia din surse regenerabile, cu 87% din energia hidroelectrică și 13% din energia geotermală. Costa Rica utilizează 99% din energia electrică provenită din surse hidroelectrice, geotermale și eoliene. Norvegia, 98% din energia electrică provenită din surse regenerabile, mare parte hidroenergie.

Samsung nu face facilități doar propriilor unități, ca parte a strategiei sale, Samsung va implica și partenerii săi din lungul lanț de aprovizionare. Începând cu anul viitor, gigantul high-tech sud-coreean intenționează să colaboreze cu cele mai importante 100 de companii partenere pentru a le ajuta să-și stabilească propriile obiective privind energia din surse regenerabile și pentru a le ajuta să-și reducă dependența de sursele de energie neregenerabile.

Samsung Electronics își îndeplinește datoria de cetățean, prin extinderea și sprijinirea utilizării energiei regenerabile, ne concentrăm pe protejarea planetei prin protecția mediului înconjurător„, a declarat Won Kyong Kim, vicepreședinte executiv și șef al Afacerilor Publice Globale, Samsung Electronics.

SURSĂSamsung News