Samsung își face reclama la noul procesor Exynos 2200 cu GPU AMD

162

Noul procesor Samsung Exynos 2200 cu grafică AMD a fost lansat de companie în urmă cu aproximativ o săptămână. Samsung pare să fie destul de încrezător în noul său cip-set, dar nu sunt multe de discutat în ceea ce privește performanța, deoarece Samsung a fost alarmant de timid să dezvăluie cifrele exacte de performanță. Acum Samsung pur și simplu își tachinează fanii pentru a genera un hype și credem că Exynos 2200 nu va dezamăgi.

Apropo de hype, Samsung tocmai a lansat un alt videoclip „Official Introduction” pentru procesorul Exynos 2200. Videoclipul pune accent pe jocurile pe mobil și începe susținând că Exynos 2200 este chipset-ul pe care jucătorii îl așteptau. Încă o dată, Samsung nu a spus nimic despre cifrele exacte de performanță, cu excepția faptului că NPU (Unitate de procesare neuronală) ar trebui să ofere îmbunătățiri de două ori ale puterii de calcul AI față de soluția anterioară.

Exynos 2200 cu Variable Rate Shading

Câteva caracteristici ale noului procesor Samsung Exynos 2022 sunt orientate clar spre jocuri, conform SamMobile. Acest lucru evidențiază în primul rând Samsung în acest clip video. Este vorba despre tehnologia VRS și AMIGO. VRS este prescurtarea de la „Variable Rate Shading – umbrirea cu rată variabilă”. VRS ajută la maparea scenelor dinamice la framerate mai stabile.

Tehnologia AMIGO (Advanced Multi-IP Governor) monitorizează consumul de energie la nivel de componentă pentru sesiuni mai lungi de joc cu o singură încărcare a bateriei. AMIGO colectează datele CPU, GPU și controlerul de memorie și analizează datele colectate. Apoi decide ce zonă va fi amplificată sau suprimată pentru a optimizează consumul de energie al procesorului. AMIGO reduce consumul de energie cu 15% în medie.

ISP – image signal processor este este o componentă importantă a unei camere foto, cu un rol vital în crearea imaginii digitale. Diferiți producători și-au numit ISP-urile cu diferite nume: Canon îl numește DIGIC, Nikon EXPEED și Sony Bionz.

Pe lângă jocuri, cel mai recent cip-set de vârf de la Samsung dispune de un ISP (procesor de semnal de imagine) actualizat. Acesta poate oferi fotografii de 108 MP fără întârzieri, conform videoclipului de prezentare oficial de mai jos. În plus, procesorul Exynos 2200 are primul modem Exynos care acceptă 3GPP Versiunea 16. Acest lucru duce la conexiuni mult mai rapide și mai stabile.

Exynos 2200 va debuta cu seria emblematică Galaxy S22 și coexistă cu Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Ca de obicei, Galaxy S22 va fi echipat cu soluția Exynos pe unele piețe și cu Snapdragon pe altele.