Acasă Stiri Samsung a lansat noul procesor Exynos 9820 cu aplicații AI

Samsung a lansat noul procesor Exynos 9820 cu aplicații AI

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat procesorul Exynos 9820. Conform NewsSamsung, este fabricat cu tehnologia de 8 nm LPP FinFET și este echipat cu aplicații pe bază de AI. Exynos 9820 este un procesor personalizat de generația a patra cu un modem LTE Advanced Pro, de 2 Gbps și o unitate îmbunătățită de procesare neurală (NPU) pentru a aduce noi experiențe inteligente pe dispozitivele mobile.

Procesorul Exynos 9820 poate filma 8K, are NPU dedicat, CPU tri-cluster și suport pentru până la cinci senzori de cameră. Va fi probabil utilizat în seria Galaxy S10 și în primul smartphone pliabil Samsung Galaxy X care va fi lansat anul viitor.

Serviciile bazate pe Inteligență Artificială se extind permanent și utilizarea acestora se diversifică în dispozitivele mobile. Acum procesoarele pentru ele necesită o capacitate și eficiență mai mare”. A declarat Ben Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics. „Capacitățile AI din Exynos 9820 vor oferi o nouă dimensiune a performanței în dispozitivele inteligente. Acesta dispune de un NPU integrat, un procesor personalizat de înaltă performanță, un modem LTE de 2 Gbps și performanțe multimedia îmbunătățite”.

Samsung Exinos 9820 mai performant și mai eficient energetic

Exynos 9820 execută sarcini AI de șapte ori mai repede decât predecesorul său. Cu NPU, procesarea legată de AI poate fi efectuată direct pe dispozitiv, mai degrabă decât trimiterea sarcinii către un server. În acest fel are performanțe mai rapide, precum și o mai bună securitate a informațiilor personale. NPU (Neural Processing Unit) va permite o varietate de experiențe noi cum ar fi ajustarea instantanee a setărilor camerei. Astfel pot fi realizate fotografii ale împrejurimilor iar locurile și obiectele vor fi recunoscute pentru a furniza informații în setări pentru AR sau VR.

Realitatea augmentată (AR) este o transpunere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală (VR) înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Exynos 9820 oferă o îmbunătățire cu aproximativ 20% a performanței și 40% a eficienței energetice în comparație cu predecesorul său. Performanța multi-core este, de asemenea, crescută cu aproximativ 15%. Noul procesor mobil încorporează cele mai recente nuclee de procesoare Mali-G76, care oferă o creștere a performanței. În acest fel utilizatorii pot juca mai mult jocuri mobile grafice sau folosi aplicații interactive AR.

Modemul LTE-Advanced Pro din Exynos 9820 aduce viteze mobile rapide de downlink de 2 Gbps. Un film FHD de înaltă definiție (3.7GB) poate fi descărcat în aproximativ 15 secunde. Pentru experiențe multimedia imersive, codecul multi-format al lui Exynos 9820 suportă codarea și decodificarea videoclipului 4K UHD la 150 de cadre pe secundă (fps).

Samsung spune că Exynos 9820 va fi în producție de masă până la sfârșitul anului. Se potrivește perfect cu anunțul lui Galaxy S10 și termenele de lansare ale noului dispozitiv. Primele smartphone-uri cu cipset-ul Exynos 9820 vor fi cel mai probabil cele din seria Samsung Galaxy S10.

Stiri

Galaxy S22 cu Exynos mai bun decât modelul cu Snapdragon pe Geekbench

Viitorul model Galaxy S22, varianta de bază, a apărut pe Geekbench cu un procesor Qualcomm Snapdragon 895. Săptămâna trecută și modelul Samsung...

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...