Acasă Stiri Samsung a lansat noul procesor Exynos 9820 cu aplicații AI

Samsung a lansat noul procesor Exynos 9820 cu aplicații AI

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat procesorul Exynos 9820. Conform NewsSamsung, este fabricat cu tehnologia de 8 nm LPP FinFET și este echipat cu aplicații pe bază de AI. Exynos 9820 este un procesor personalizat de generația a patra cu un modem LTE Advanced Pro, de 2 Gbps și o unitate îmbunătățită de procesare neurală (NPU) pentru a aduce noi experiențe inteligente pe dispozitivele mobile.

Procesorul Exynos 9820 poate filma 8K, are NPU dedicat, CPU tri-cluster și suport pentru până la cinci senzori de cameră. Va fi probabil utilizat în seria Galaxy S10 și în primul smartphone pliabil Samsung Galaxy X care va fi lansat anul viitor.

Serviciile bazate pe Inteligență Artificială se extind permanent și utilizarea acestora se diversifică în dispozitivele mobile. Acum procesoarele pentru ele necesită o capacitate și eficiență mai mare”. A declarat Ben Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics. „Capacitățile AI din Exynos 9820 vor oferi o nouă dimensiune a performanței în dispozitivele inteligente. Acesta dispune de un NPU integrat, un procesor personalizat de înaltă performanță, un modem LTE de 2 Gbps și performanțe multimedia îmbunătățite”.

Samsung Exinos 9820 mai performant și mai eficient energetic

Exynos 9820 execută sarcini AI de șapte ori mai repede decât predecesorul său. Cu NPU, procesarea legată de AI poate fi efectuată direct pe dispozitiv, mai degrabă decât trimiterea sarcinii către un server. În acest fel are performanțe mai rapide, precum și o mai bună securitate a informațiilor personale. NPU (Neural Processing Unit) va permite o varietate de experiențe noi cum ar fi ajustarea instantanee a setărilor camerei. Astfel pot fi realizate fotografii ale împrejurimilor iar locurile și obiectele vor fi recunoscute pentru a furniza informații în setări pentru AR sau VR.

Realitatea augmentată (AR) este o transpunere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală (VR) înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Exynos 9820 oferă o îmbunătățire cu aproximativ 20% a performanței și 40% a eficienței energetice în comparație cu predecesorul său. Performanța multi-core este, de asemenea, crescută cu aproximativ 15%. Noul procesor mobil încorporează cele mai recente nuclee de procesoare Mali-G76, care oferă o creștere a performanței. În acest fel utilizatorii pot juca mai mult jocuri mobile grafice sau folosi aplicații interactive AR.

Modemul LTE-Advanced Pro din Exynos 9820 aduce viteze mobile rapide de downlink de 2 Gbps. Un film FHD de înaltă definiție (3.7GB) poate fi descărcat în aproximativ 15 secunde. Pentru experiențe multimedia imersive, codecul multi-format al lui Exynos 9820 suportă codarea și decodificarea videoclipului 4K UHD la 150 de cadre pe secundă (fps).

Samsung spune că Exynos 9820 va fi în producție de masă până la sfârșitul anului. Se potrivește perfect cu anunțul lui Galaxy S10 și termenele de lansare ale noului dispozitiv. Primele smartphone-uri cu cipset-ul Exynos 9820 vor fi cel mai probabil cele din seria Samsung Galaxy S10.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...