Procesoarele Samsung Exynos ar putea primi un nou nume: Dream Chip

219
Samsung Dream Chip
Sursa foto: via wccftech.com

Actualizare! Potrivit Samsung Semiconductor, zvonurile despre rebrandingul Exynos nu sunt adevărate. Samsung spune că folosește „Dream Chip” ca nume de proiect intern. Deci, deși acest nume există, nu are nimic de-a face cu niciun plan de rebranding al seriei Exynos, spune Samsung.

Gama Samsung Exynos există de mult timp. Desigur, este posibil ca cipul să nu fi avut același succes în spectrul superior pe care îl sperase compania. Totuși, procesoarele Samsung Exynos încă joacă un rol esențial în companie. Ca să nu uităm, Exynos 2400 ar putea schimba lucrurile pentru companie și ar putea aduce înapoi gloria. Un nou zvon sugerează că Samsung ar putea ajunge să rebranduiască seria sa de procesoare Exynos în Dream Chip.

Potrivit Wccftech, acum se pare că Samsung are planuri de a redenumi seria Exynos. Zvonuri despre Dream Chip – cipul de vis au mai fost în ultimul timp. Se știa că Samsung a organizat o “echipă de vis – dream team” pentru a lucra la viitorul procesor emblematic Exynos 2400. Ne amintim că Exynos 2200 din seria Galaxy S22 a avut unele probleme de performanță și încălzire și nu a fost la nivelul lui Snapdragon 8 Gen 1 din aceeași serie.

Acum, lăsând la o parte convenția de nume, acesta nu este ceva nou în industria tehnologiei. Se întâmplă frecvent, iar sursa @OreXda pe care a postat pe X (fost Twitter) a mai susținut că Exynos va fi un rebranduit. Asta înseamnă că viitoarele cipset-uri pe care le lansează Samsung se vor numi Dream Chip și nu Exynos.

Anterior, am văzut compania Qualcomm făcând acest lucru cu procesorul Snapdragon 888. A urmat Snapdragon 8 Gen 1, iar acum aceeași schemă de denumire poate fi folosită de Samsung, dar pentru numele Dream Chip. Va reuși “echipa de vis – dream team” Samsung să facă din Dream Chip – Exynos 2400 un procesor mai bun decât Snapradgon 8 Gen 3? Nu putem răspunde momentan la această întrebare.

Echipa olimpică de baschet masculină a SUA din 1992 a fost descrisă la acea vreme de toți jurnaliştii drept cea mai mare echipă sportivă formată vreodată. A fost prima echipă supranumită „Dream team – Echipa de vis”.

Momentan nu avem multe detalii despre ce va fi viitorul Dream Chip al Samsung. Nu știm nici dacă această schimbare de nume va avea loc înainte de lansarea lui Samsung Exynos 2400. Dar, Samsung s-a confruntat cu reacții majore în trecut din partea utilizatorilor, din cauza performanței slabe și a altor probleme similare a ultimelor cipuri emblematice și vrea să schimbe lucrurile.