Următorul procesor Samsung Exynos vine pe 14 noiembrie

866

Următorul procesor Exynos al companiei Samsung vine pe 14 noiembrie cu „inteligență din interior”conform site-ului PhoneArena. Pe Twitter, Samsung a postat data lansării noului său procesor Exynos și tot acolo vedem în imagine un slogan „Intelligence From Within”.

Samsung Developer Conference 2018 a trecut și nu am văzut telefonul pliabil al companiei Samsung. Smartphone-ul Galaxy S10 este încă la câteva luni distanță. Putem spune la fel și despre următoarele dispozitive mid-range ale companiei sud-coreene.

Dar cel mai mare producător de smartphone-uri din lume va fi din nou sub luminile scenei săptămâna viitoare. Pe 14 noiembrie, gigantul tehnic scoate la lumină noul procesor Exynos. Toate informațiile indică faptul că acesta va fi înarmat cu capabilități avansate de inteligență artificială. Acest  lucru înseamnă că noul procesor conține mai multe nuclee AI, pentru mai multă putere în unitatea de procesare neurală (NPU). Samsung va implementa acest cip-set Exynos în viitorul său telefon Galaxy S10, pe care îl va dezvălui în februarie.

„The Next Exynos” procesor avansat cu tehnologia de fabricație de 7 nm

În prezent, nu se știe prea multe despre viitorul procesor. La fel ca procesorul A12 Bionic de la Apple și Kirin 980, Exynos 9820, nume momentan neconfirmat, este de așteptat să fie produs cu tehnologia de fabricație de 7 nanometri. Spunem Exynos 9820, pentru că precedentul procesor a fost numerotat cu „9810”, logic ar fi ca Exynos 9820 să fie următorul. Mai trebuie să așteptăm doar puțin pentru a afla numele de scenă. Viitoarele procesoare produse de Samsung tind spre perfecțiune. Dar să nu uităm că sunt totuși departe de cel mai performant procesor din lume, creierul uman.

Informațiile în creier se deplasează cu viteze de la 1,6 km/h, până la una impresionantă de 431.3 km/h. Mașinile de curse de Formula 1 ating o viteză maximă de 390 km/h. Capacitatea de stocare a creierului este nelimitată, ea nu are o limită ca memoria RAM de la computerul sau telefonul nostru.

Pentru moment, nu există nici un fel de informație despre performanța acestui nou procesor de la Samsung. Fără îndoială, el va fi înzestrat cu o putere mai mare. Pe recentele telefoane de la Samsung, procesoarele Exynos au avut performanțe mai bune decât procesoarele Snapdragon de la Qualcomm.

Fiind fabricat cu noua tehnologie, asta înseamnă că cip-ul ar trebui sa ocupe mai puțin spațiu în interiorul lui Galaxy S10. Este posibil ca noul procesor să fie cel puțin pe unul dintre variantele modelului Galaxy S10. Procesorul va îmbunătăți semnificativ viteza de procesare a datelor dar și va fi foarte eficient din punct de vedere energetic.

Următorul Exynos este gratulat cu sloganul „inteligent din interior” ce ar putea părea extraordinar la prima vedere. Dar până când vom vedea ce poate, suntem siguri că acesta va avea o unitate de procesare neurală – Neural Processing Unit (NPU) și un cip dedicat AI.