Samsung face publice informații esențiale despre cel mai avansat display al său

1782

Samsung a detaliat tehnologia din spatele celui mai avansat display AMOLED flexibil ce a fost lansat o dată cu Samsung Galaxy S6 Edge. Aceasta este cel de-al treilea display cubat mobil al companiei ce vine cu o imagine extrem de strălucitoare și bogată în culori cu 3,6 milioane de pixeli. În plus față de răspunsul incredibil de rapid, acest display consumă mult mai puțină energie. Ho Jung Kim, purtător de cuvânt pentru Samsung Display, afirmă interesul crescut al companiei pentru noul display și că se lucrează suplimentar pentru creșterea nivelului de producție pentru a face față cererilor crescute.

Display-ul folosește poliamida ce este o formă avansată de plastic, ca substrat în locul sticlei rigide utilizate la ecranele conveționale AMOLED. Samsung a reușit să realizeze din acest material o peliculă mai subțire decât firul de păr pe care a atașat un elctrocircuit. Display-ul flexibil poate fi astfel folosit la design-uri cu o singură margine sau cu două precum Samsung Galaxy S6 Edge cu o curbatură de 6.5R pe fiecare parte.

Deoarece display-ul flexibil este capabil să își controleze fiecare pixel individual, consumul de energie este redus cu 20 de procente. Deține cea mai mare rată de reproducție a culorilor din industrie și are un gamut de culoare ce suportă perfect scala de culoare RGB Adobe. Display-ul are o rezoluție Quad HD de 1440 x 2560 pixeli cu 557 pixeli per inch, momentan cea mai mare rezoluție disponibilă la un smartphone, numărul totali de pixeli al acestui dispay fiind cu 75% mai mare decât ecranul full HD AMOLED utilizat la Samsung Galaxy S5.