Samsung a finalizat tehnologia de 7nm, poate fi folosită în Snapdragon 855

2113

Samsung Electronics a finalizat dezvoltarea tehnologiei de fabricare de 7nm cu șase luni înainte de termen, iar procesul de dezvoltare ar putea fi utilizat pentru următorul procesor Qualcomm Snapdragon 855. O veste minunată pentru entuziaștii telefoanelor mobile, deoarece procesul de fabricație a unui procesor are un mare impact asupra productivității unui smartphone și asupra eficienței bateriei.

Procesoarele fabricate cu tehnologia de 7nm sunt mai rapide și folosesc mai puțină energie decât cip-urile existente. Primul cip de 7nm care va fi produs de Samsung este de așteptat să fie Snapdragon 855.

Dezvoltarea tehnologiei de 7nm a fost terminată luna trecută, iar inginerii responsabili cu acest procedeu au început să lucreze deja la procesul de 5nm.

Inginerii Samsung care au participat la dezvoltarea procesului de 7 nanometri și-au încheiat misiunea și s-au mutat la dezvoltarea procesului de 5 nanometri„, a declarat un oficial din industria semiconductorilor. Producția va începe la sfârșitul acestui an sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor la uzina din Hwaseong.

Procesul de fabricare 7nm al companiei Samsung utilizează echipamente Extreme Ultra Violet (EUV). O astfel de mașină cu tehnologie EUV costă aproximativ 187 milioane USD. Investiția în echipamente EUV poate fi o mișcare inteligentă a companiei Samsung, deoarece EUV permite un proces tehnologic de fabricație pentru procesoare de dimensiuni și mai mici. Acest lucru devine crucial, pe măsură ce producătorii de cip-uri se mută dincolo de 7nm, spre cip-uri mai mici.

Procesorul Snapdragon 855 va fi capabil de 5G și, aparent, este cu 40% mai rapid și necesită o putere cu 35% mai mică, pentru a funcționa decât cele existente. Este de așteptat ca Samsung Galaxy S10 să fie printre primele telefoane care vor folosi acest nou cip. Samsung Galaxy S9 utilizează Snapdragon 845 sau Exynos 9810, în funcție de locul în care au fost comercializate. Ambele cip-uri au fost construite folosind un proces de de fabricație de 10nm.

Procesoarele de 7nm sunt mai greu de realizat și mai scumpe decât cele de dimensiuni mai mari. Cu toate acestea, Samsung a investit miliarde în facilități care vor fi utilizate pentru a construi cip-uri de 7nm. Un procesor mai mic, mai subțire, poate să facă loc pentru baterii mai mari sau dispozitive cu design mai subțire.

Cel mai mare concurent al companiei Samsung Electronic din acest domeniu este TSMC din Taiwan.

TSMC Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, este cea mai mare companie de semiconductori din lume, cu sediul în Taiwan. A fost fondată în 1987 și are aproape 50.000 de angajați. În martie 2017, capitalizarea de piață a TSMC a depășit pentru prima dată pe cea a lui Intel, atingând 168,4 miliarde USD, Intel a avut 165,7 miliarde de dolari.

VIAPhoneArena
SURSĂAndroidauthority