Samsung va furniza chipset-uri 5G pentru producătorii din China

823
Sursa Foto: WccfTech.com

Generația următoare a rețelei de comunicații mobile 5G capătă amploare pe zi ce trece. Pe piață sunt puține companii care produc modemuri compatibile cu 5G. Samsung, Qualcomm și Media Tek sunt companiile care domină piața. Cu toate acestea, observatorii din industrie consideră că numai Qualcomm și MediaTek nu pot să îndeplinească cererea de modemuri de 5G. În acest fel pentru Samsung apare o mare oportunitate.

Deja un număr din ce în ce mai mare de producători de telefoane intenționează să ofere conectivitate 5G pe smartphone-urile lor viitoare. Samsung produce modemul 5G Exynos 5100, iar smartphone-ul Galaxy S10 5G este echipat cu acesta. Conform ultimelor informații, via WccfTech, Samsung este în discuții cu mai multe companii producătoare de telefoane mobile din China. OPPO și Vivo, printre altele au primit cipset-ul 5G de la Samsung pentru testare și verificare. Aceasta înseamnă că un mare număr de smartphone-uri chineze ar putea fi echipate cu soluțiile Samsung 5G, începând de anul viitor.

Samsung are capacități mari de producție pentru procesorul Exynos 5100 de 5G

Gigantul tech sud-coreean are capacități extinse de producție pentru Exynos 5100 și poate garanta o cantitate mare de astfel de procesoare. În acest fel ne așteptăm ca în viitor un mare număr de procesoare 5G produse de Samsung să fi găsite în dispozitivele chinezești. Dacă mai menționăm că tehnologia de producție de 7nm EUV este pregătită, Samsung este pe cale să dea o mare lovitură.

Cererea mare de procesoare 5G nu va putea fi satisfăcută de Media Tek, Qualcomm și eventual Huawei, cu modemul Balong 5000 5G. Cu toate acestea, merită menționat faptul că, de obicei, Huawei nu își vinde chipset-urile la alte firme. Acum, în contextul actual, chiar dacă ar fi vrut, majoritatea producătorilor de smartphone-uri s-ar gândi de două ori înainte de a cumpăra componente de la Huawei.

Media Tek Inc. este o companie taiwaneză fondată în 1997. Produce semiconductoare și cip-uri pentru comunicații wireless pentru televizoare, smartphone-uri, sisteme de navigație și calculatoare. Are unități în China, Danemarca, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Marea Britanie, SUA și Suedia.

Statele Unite și mai multe țări importante sunt sceptice față de echipamentele Huawei. Orice companie care utilizează echipamentele sale riscă să fie interzisă în aceste țari. Modemul 5G al companiei Huawei nu este încă disponibil pe piață în nici un dispozitiv, deoarece Mate 20X 5G, care trebuia să vină cu el, a fost refuzat de toți operatorii de 5G din Europa. Deci, este greu să spunem ceva despre performanța primului chipset 5G al companiei chineze.

Samsung va furniza procesorul Exynos 5100 și companiei Apple

Samsung este în discuții avansate cu rivalul său Apple pentru furnizarea de modemuri 5G. Se pare că Samsung împreună cu Media Tek vor furniza modemuri 5G pentru viitoarele smartphone-uri Apple. Pentru calitatea lor extraordinară compania Apple cumpără și ecrane OLED de la Samsung, începând cu iPhone X.

Producătorii chinezi de telefoane mobile se pare că sunt atrași de performanțele procesorului Exynos 5100. Cum am scris mai sus, acesta a făcut deja dovada capacităților sale fiind inclus în smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G. Smartphone-ul Samsung este deja disponibil în Coreea de Sud unde peste un milion de unități au fost deja vândute. Statele Unite, Germania și Anglia comercializează deja Galaxy S10 5G. Astfel că tentația producătorilor chinez este cu atât mai mare.