Samsung are patru furnizori de baterii pentru viitoarea serie Galaxy S24

391
Baterii Galaxy S24 series
Sursa foto: gsmarena.com

Luna trecută, am aflat că Samsung a încheiat un parteneriat cu trei furnizori de baterii pentru seria Galaxy S24. Ei bine, cel puțin pentru modelul mijlociu Galaxy S24+. Acestea sunt Samsung SDI (filiala din Vietnam), Ningde Amperex Technology Limited (ATL din China) și ELETEC India. Acum auzim de un nou nume care va furniza baterii pentru viitoarea serie emblematică Samsung – compania Navitasys India.

Potrivit agenției coreene de certificare Safety Korea, Navitasys India va furniza companiei Samsung baterii cu codul de model EB-BS928ABY. Potrivit GSMArena, acestea vor fi folosite pentru Samsung Galaxy S24 Ultra. Deci compania indiană Navitasys va fi al patrulea furnizor pentru seria Galaxy S24. Ar fi pentru prima dată când Samsung va avea doi furnizori de baterii din India pentru telefoanele sale. Navitasis India a mai furnizat anterior acumulatori pentru Samsung. În trecut Samsung SDI, ATL și LG Energy Solution au fost furnizori Samsung pentru bateriile folosite.

Furnizor de baterii din India pentru seria Galaxy S24

Cu patru furnizori de baterii, aceasta este cea mai diversă strategie de alimentare cu baterii a gigantului coreean pentru o singură serie de smartphone-uri. De obicei companiile producătoare de telefoane inteligente se aprovizionează cu diferite componente de la mai mulți furnizori. În acest fel sunt mai mici riscurile de a avea probleme de livrare a pieselor, în acest caz ale bateriilor, dar și pot negocia prețuri mai mici și să asigure o aprovizionare stabilă.

Pentru Samsung poate fi ciudat acest lucru pentru că are o filială care produce baterii, inclusiv pentru telefoane – Samsung SDI. Această subsidiară are mai multe fabrici de producție de baterii în întreaga lume, inclusiv în India, China, Coreea de Sud, Vietnam, Malaezia și SUA.

În Malaezia crește cea mai mare floare din lume: Rafflesia arnoldii. Floarea, protejată de lege, poate crește până la 1 metru în diametru. Este una dintre cele trei flori naționale și din Indonezia, alături de iasomia albă și orhideea lună.

Din ce știm până acum Samsung Galaxy S24 și Galaxy S24+ vor primi baterii cu numerele de model EB-BS922ABY și, respectiv, EB-BS926ABY. Rămâne de văzut dacă Navitasys India va furniza baterii doar pentru Galaxy S24 Ultra sau și pentru celelalte două telefoane.

De asemenea, încă nu știm dacă bateriile fabricate în India vor fi doar pentru modelele din seria Galaxy S24 asamblate la fabrica Noida din India. Aceasta este în prezent cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume. Se zvonește că Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24 Ultra vor fi lansate în ianuarie 2024. În acest fel ne așteptăm ca informațiile despre seria Galaxy S24 să se intensifice în perioada următoare.