SK Telecom și Samsung au lansat Galaxy A Quantum cu procesor QRNG

790
Sursa Foto: Yonhap

SK Telecom cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea de Sud, a lansat în weekend un smartphone 5G cu procesor QRNG în colaborare cu Samsung Electronics. QRNG (Quantum Random Number Generation) este un cip pentru securitate mobilă avansată. Smartphone-ul este un Samsung Galaxy A71 5G și fiind dezvoltat de SK Telecom pe scheletul acestuia se va numi Galaxy A Quantum.

Galaxy A Quantum este primul smartphone din lume cu un QRNG, un chipset cu generator de numere aleatorii, care asigură o mai bună securitate a comunicațiilor mobile, potrivit SK Telecom. Cipul QRNG este dezvoltat de filiala elvețiană a companiei ID Quantique. Procesorul generează numere aleatorii bazate pe tehnologia de criptare cuantică. Acesta este generator de numere cu adevărat aleatoriu și imprevizibile, care nu sunt părtinitoare și nu pot fi prezise, ​​a spus compania ID Quantique, consolidând astfel securitatea transmisiei datelor.

Galaxy A Quantum cu un preț de 495 de euro

Seria actuală Samsung Galaxy S20 este dotată cu o nouă soluție de securitate Secure Processor pentru mai multă siguranță. Este un cip dedicat securității care poate împiedica hackerii să fure date, chiar dacă au reușit să intre în hardware. Galaxy A Quantum, însă, duce gradul de securitate la un cu totul alt nivel.

Deși este un Samsung Galaxy A71 5G, smartphone-ul rebranded și actualizat vine completat cu un supliment important de securitate: un cip QRNG  dezvoltat de ID Quantique. Ecranul are o diagonală de 6,7 inch. Procesorul Samsung Exynos 980 alături de 8GB de memorie RAM și 128GB de stocare sunt la bord. În departamentul foto are patru camere la spate, cu 64MP camera principală și celelalte de 12MP + 5 + 5MP. Frontal are o cameră de 32MP pentru apeluri video și selfie. O baterie de 4.500mAh cu încărcare rapidă de 25W furnizează curentul necesar funcționării.

SK Telecom este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea, cu peste 50% din cota de piață. Are proprii sateliți de telecomunicații și cel mai mare site social media din Coreea. SK Telecom are un portal web, un serviciu multimedia mobil și o aplicație mobilă pentru e-banking.

Nu se știe momentan dacă Galaxy A Quantum va fi lansat și pe alte piețe

Ryu Young-sang, vicepreședinte la SK Telecom, a declarat că Galaxy A Quantum este un „nou capitol în istoria industriei de securitate cuantică”. Conform agenției de presă Yonhap, SK Telecom are cea mai bună rețea de telefonie mobilă 5G din lume.

Grégoire Ribordy, co-fondator și CEO al ID Quantique, a declarat: „Cu dimensiunile sale compacte și consumul redus de energie, cel mai recent cip al nostru Quantis QRNG poate fi încorporat în orice smartphone, pentru a asigura autentificarea și criptarea informațiilor sensibile. Aduce un nou nivel de securitate pentru industria de telefonie mobilă.”

Galaxy A Quantum va fi lansat pe piață la 22 mai cu o perioadă de precomenzi între 15 – 21 mai. Smartphone-ul va avea un preț de 649.000 won, aproximativ 495 de euro. Nu a fost specificat dacă acest smartphone cu procesor QRNG va fi disponibil ulterior și pe alte piețe.