Samsung Galaxy A34 testat: fotografii bune și autonomie excelentă

617
Samsung Galaxy A34 testat
MediaTek Dimensity 1080

Compania franceză DxOMark este cunoscută pentru testele relevante care le efectuează pe telefoanele și tabletelor diferitelor companii. După ce săptămâna trecută a testat pe Galaxy A54, acum a venit rândul noului Samsung Galaxy A34. DxOMark a testat camerele și bateria lui Galaxy A34.

În comparație cu predecesorul său, Samsung Galaxy A34 are un afișaj Super AMOLED care comută rata de actualizare între 90 la 120Hz, în funcție de ce apare pe ecran. Procesorul MediaTek Dimensity 1080 octa-core de 2,6 GHz este la bord însoțit de 6/8GB de RAM și 128/256GB capacitate de stocare. Telefonul are trei camere la spate cu una principală de 48 MP cu stabilizare optică a imaginii. Furnizează curentul electric necesar funcționării o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 25W.

Testele efectuate de DxOMark pe acest Galaxy A34 sunt mai puține decât cele făcute pe Galaxy A54. În acest caz, de fapt, laboratorul francez a testat doar sectorul fotografic și bateria. Nu au fost testate calitatea afișajului și audio care ar trebui să fie per total asemănătoare cu cele ale de pe Samsung Dalaxy A54.

Samsung Galaxy A34: un telefon mid-range foarte bun

La testul departamentului foto efectuat de DxOMark, Galaxy A34 a obținut un total de 92 de puncte. Astfel ocupă locul 97 în clasamentul general, dar este pe locul 4 la intervalul de preț de 200/400 de euro. Este în spatele lui OnePlus Nord 2T Google Pixel 4a și OPPO A94. Galaxy A34 a depășit pe Samsung Galaxy A33 cu 7 puncte.

Galaxy A34 a reușit să obțină rezultate bune în scene statice fără prea mult contrast, în special peisaje și portrete. În astfel de condiții mai puțin solicitante, fotografiile au oferit o expunere bună, detalii frumoase, dar și ceva zgomot în zonele de umbră și cerul albastru. Focalizarea automată a fost întotdeauna receptivă și precisă în majoritatea situațiilor. Videoclipurile înregistrate cu Galaxy A34 au arătat o expunere bună, niveluri scăzute de zgomot și o stabilizare video eficientă.

Camera Wide Field 3 este instalată pe telescopul spațial Hubble. Camera a fost construită de Jet Propulsion Laboratory. Este o cameră de a patra generație pentru Hubble, cu unghi larg foarte mare și extrem de versatilă.

Cu toate acestea, calitatea imaginii s-a degradat în condiții mai dure. De exemplu în scene cu contrast ridicat, iluminare interioară sau lumină scăzută. În aceste cazuri, detaliile imaginii au scăzut, iar zgomotul a devenit mai intruziv. DxOMark a evidențiat, de asemenea, unele instabilități de expunere și de culoare în fotografii consecutive, precum și artefacte fantomă și amestecare prezente în scenele cu subiecți în mișcare.

Baterie peste medie pe Galaxy A34 în categoria sa

În ceea ce privește bateria, Samsung Galaxy A34 a obținut 129 de puncte la testele DxOMark. Este un scor peste medie în baza de date care îl plasează pe locul 32 în clasamentul global. Noul telefon Samsung ocupă locul 14 în categoria smartphone-urilor din intervalul de preț 200/400 euro.

Galaxy A34 5G, conform DxOMark, a arătat rezultate excelente atunci când a fost folosit în modul implicit, fără precauții speciale. Bateria a durat, în general, mai mult de 2,5 zile în scenariul tipic de utilizare în laborator, potrivit HDBlog. Autonomia în mișcare a fost, de asemenea, apreciată „foarte bună”, mai ales la utilizarea GPS-ului. S-a observat un consum mai mare la redarea în flux a muzicii.

Timpul de încărcare a fost mai mare decât media, a durat 1 oră și 42 de minute pentru a încărca complet bateria de 5000 mAh. Durata de funcționare câștigată după o încărcare rapidă de 5 minute a fost, de asemenea, sub medie. Pe de altă parte, eficiența de încărcare este medie. În general, Galaxy A34 s-a dovedit a fi bine optimizat.