Galaxy A41 a fost prezentat de compania Samsung la sfârșitul lunii martie. De câteva săptămâni a fost anunțat alături de Galaxy A51 5G și Galaxy A71 5G în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Acum Samsung Galaxy A41 poate fi găsit pe propriul site olandez Samsung, dar încă nu poate fi comandat.

Galaxy A41 are un ecran Super AMOLED de 6,1 inch, un scaner de amprente in-display și o cameră principală la spate de 48MP. A fost lansat în nuanțe de negru, albastru și alb. Desigur, toate specificațiile le știm deja, inclusiv cea a bateriei, are 3.500mAh. Și nu sunt surprize nici pe site-ul Samsung Olanda, Galaxy A41 are un preț de 299 de euro, conform GalaxyClub.

Samsung Galaxy A41 este un urmaș îmbunătățit a lui Galaxy A40

Chiar dacă a fost prezentat de mai mult timp nu a ajuns niciodată la vânzare și nici prețul nu a fost cunoscut până acum. Samsung Galaxy A41 este fratele cel mai mic al mult mai cunoscutului Galaxy A51. Totuși nu este un smartphone de neglijat. Față de modelul anterior Galaxy A40, care încă se vinde bine, Samsung Galaxy A41 vine îmbunătățit în mai multe puncte. De exemplu, bateria este mai mare (de la 3.000 la A40, acum are 3.500mAh), iar rezoluțiile camerelor cresc considerabil. În plus, procesorul MediaTek Helio P65 este cu un pas sau doi mai rapid decât Exynos 7904 aflat pe Galaxy A40.

Galaxy A41 are un preț de 299€ și, putem spune la ce specificații are, că va fi foarte tentant pentru cumpărători. Este disponibil în opțiuni de culoare tridimensională – Crush Black, Prism Crush White și Prism Crush Blue. Ecranul Infinity-U are rezoluție FHD+, un raport de aspect de 20: 9 și un raport ecran/corp de 89%. Diagonala este mai mare decât la Galaxy A40 care are 5,9 inch. O cameră de 25MP este în față, identică cu ce are și A40.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Raportul corp/ecran. Un dispozitiv cu un raport ecran-corp de 50% înseamnă că are suprafața corpului la fel de mare ca suprafața ecranului. Un dispozitiv cu raport de 100% ecran-corp înseamnă că panoul frontal este complet acoperit de afișaj iar corpul nu este deloc vizibil.[/vc_message]

Procesor MediaTek Helio P65 pe Galaxy A41

Camerele triple de la spate sunt aliniate vertical în colțul din stânga sus al panoului din spate. Există o cameră principală de 48MP asociată cu un ultra-wide de 8MP și senzor de adâncime de 5MP. Referitor la senzorul de amprente din ecran, acesta nu este la fel de rapid și precis ca scanerele Samsung „de modă veche” care nu sunt sub afișaj.

Galaxy A41 are un procesor MediaTek Helio P65 asociat cu 4GB RAM și 64GB stocare. Bateria de 3.500mAh are suport pentru încărcare rapidă de 15W. Dispozitivul este certificat pentru rezistența la praf și apă cu IP68. Android 10 cu interfața Samsung One UI 2.0 este ca software.