Samsung Galaxy A71 va primi de acum actualizări mai rar

487
Samsung Galaxy A71 va primi de acum actualizări mai rar
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung va oferi acum telefonului Galaxy A71 cele mai recente actualizări la fiecare șase luni. Până acum, dispozitivul a primit cele mai recente patch-uri de securitate în fiecare trimestru. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că perioada de suport se apropie de sfârșit. Samsung Galaxy A71 a fost și este foarte apreciat de utilizatori.

Luna trecută, Samsung a anunțat destul de surprinzător că Galaxy A51 va face un pas înapoi în materie de actualizare. Deși Galaxy A50 este încă actualizat în fiecare lună, acum A51 primește oficial o actualizare doar la fiecare șase luni. Sincer, am simțit imediat că prietenul său de debut Samsung Galaxy A71 va fi în scurt timp în aceeași situație.

Actualizări de securitate doar la șase luni pentru Samsung Galaxy A71

Și într-adevăr, acum și Galaxy A71 are aceeași soartă. Pe lista de actualizări publicată recent de Samsung telefonul apare acum la rubrica „Modele curente pentru actualizări de securitate bianuale”. Acestea sunt dispozitivele care primesc actualizări de securitate de două ori pe an. Conform GalaxyClub, acolo se alătură lui Galaxy A51 și la o serie de modele Galaxy A din anii precedenți.

Samsung a lansat pe Galaxy A71 în urmă cu mai bine de doi ani. În acest caz, asta înseamnă două lucruri. În primul rând, este destul de devreme pentru o astfel de schimbare a frecvenței de actualizare. Pe de altă parte, este, de asemenea, clar că Galaxy A71 este departe de a termina de a primi actualizări și upgrade-uri.

Upgrade sau actualizare este, în general, o înlocuire a hardware-ului, software-ului sau firmware-ului cu o versiune mai nouă sau mai bună, pentru a aduce sistemul la zi sau pentru a-și îmbunătăți caracteristicile.

Deci actualizări mai rare, nu pe o perioadă mai lungă. Dar, ce actualizări sunt încă disponibile? Samsung Galaxy A71 este unul dintre dispozitivele pentru care Samsung a promis un upgrade suplimentar pentru Android la momentul respectiv. Mai târziu în această primăvară, telefonul va primi a doua actualizare Android, la Android 12 și One UI 4. Prin urmare, în 2023 veți obține și Android 13 și One UI 5 sau cum se va numi. Modificarea frecvenței de actualizare nu are nicio influență asupra acestui lucru.

Galaxy A71 va primi actualizări până în 2024

De asemenea, ceea ce nu se schimbă este durata totală a suportului primit de telefon. Samsung a promis acum un an că va oferi lui Galaxy A71 actualizări de securitate timp de patru ani. Deci, deși actualizarea va veni mai rar, dispozitivul va rămâne actualizat în general timp de cel puțin doi ani – până în primăvara lui 2024 – în ceea ce privește securitatea.

Galaxy A71 a primit actualizarea cu patch-ul din februarie săptămâna trecută. Cu toate acestea, pentru următoarea actualizare nu trebuie să așteptați șase luni. Actualizarea majoră a Android 12 este programată pentru aprilie. Există șanse foarte mari ca acesta să apară cu un patch de securitate recent. Apoi va trece la șase luni de actualizări de securitate.

Una peste alta, este păcat că Samsung Galaxy A71 face un pas înapoi în frecvența actualizărilor. În același timp, este clar că telefonul este departe de a fi gata în ceea ce privește suportul. Și, mai aveți mult credit în ceea ce privește funcțiile, sub formă de Android 12 (în curând) și Android 13 (în 2023).