Acasă Stiri Samsung Galaxy A73 poate avea ecran OLED produs în China

Samsung Galaxy A73 poate avea ecran OLED produs în China

Luna trecută, au apărut primele știri cu privire la viitorul smartphone Samsung Galaxy A73. Au apărut, printre altele, și detalii despre camera principală a acestui smartphone Samsung. Acum, săptămâni mai târziu, noile informații despre Galaxy A73 dau detalii despre afișajul acestui telefon.

Potrivit site-ului tehnic sud-coreean The Elec via GizmoChina, Samsung Electronics testează ecrane OLED de la trei furnizori diferiți pentru Samsung Galaxy A73. Unul dintre ecrane este în mod deloc surprinzător de la subsidiara Samsung Display. Dar, celelalte ecrane provin de la companiile chineze BOE și TCL CSOT.

Nu este prima dată când Samsung testează afișajele chinezești pentru telefoanele sale. Anul trecut, TCL CSOT a fost singurul furnizor de ecrane OLED pentru Samsung Galaxy M41. Cu toate acestea, din motive necunoscute, dezvoltarea acestui telefon a fost oprită și a fost înlocuit cu Galaxy M51 cu un panou de la Samsung Display.

Posibil ecrane OLED din China pentru Samsung Galaxy A73

Oricum, TCL CSOT a furnizat ecrane într-o cantitate redusă pentru anumite modele din seria Galaxy M în acest an. Pe de altă parte, Samsung a testat afișajele produse de BOE pentru Galaxy S21. Dar, din păcate, afacerea nu a reușit din cauza calității inferioare cerințelor Samsung. Acum, BOE și TCL CSOT au furnizat ecrane pentru testare, care pot ajunge pe Samsung Galaxy A73. Cu toate acestea, numai timpul va spune dacă aceste afișaje vor ajunge vreodată pe telefonul Samsung.

Pentru cei care se întreabă, Samsung Electronics încearcă să-și diversifice partenerii din lanțul de aprovizionare de ceva timp. Samsung Display este singurul furnizor de panouri OLED pentru smartphone-urile Samsung Galaxy de mai bine de 10 ani.

CSOT – China Star Optoelectronics Technology a fost înființată în noiembrie 2009. Este o filială a TCL. Produce ecrane TV de dimensiuni mari, ecrane pentru telefoane, panouri de afișare în scop comercial și pentru vehicule.

Gigantul sud-coreean de electronice dorește să-și reducă dependența de Samsung Display pentru panourile OLED. Optând pentru afișaje de la alți producători, compania le-ar putea obține la un preț mai ieftin. Firma nu numai că ar putea obține profit din această mișcare, dar ar putea transmite acest lucru ca un beneficiu pentru clienți prin scăderea prețului.

În ceea ce privește Galaxy A73, dispozitivul va fi primul smartphone Samsung de nivel mediu cu o cameră principală de 108MP echipată cu OIS.

Producția de ecrane OLED din China în creștere

Potrivit unor informații conexe, China va depăși Coreea de Sud în privința producției de ecrane OLED. BOE livrează deja astfel de ecrane pentru Apple iPhone 13 și posibil ca Apple să mărească cererea de ecrane OLED. Se așteaptă ca aceste livrări să crească în continuare după unele testări efectuate la Apple. BOE a furnizat anterior panouri OLED doar pentru modelele de iPhone recondiționate.

În prezent, Samsung Display și LG Display sunt cei mai mari doi producători de OLED de pe piața globală. În timp ce Samsung și LG au avut o creștere anuală medie de 19 și, respectiv, de 12%, firmele BOE și TCL CSOT înregistrează rate de creștere anuală de 25% și, respectiv, 52%. Cu alte cuvinte, se așteaptă să ajungă la curând firmele sud-coreene și chiar să le depășească.

Stiri

Noi fotografii cu seria Galaxy Tab S8 și minuscula crestătură a lui S8 Ultra

Despre seria Galaxy Tab S8 încep să apară tot mai multe informații. Seria este în întârziere față de data obișnuită de lansare...

Galaxy Z Fold 3 primește actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0

Tot mai multe smartphone-uri Samsung încep să primească actualizarea stabilă One UI 4.0 bazată pe Android 12. După ce seria Galaxy S21...

Samsung Galaxy Buds+ și Buds Pro primesc o nouă actualizare

Samsung excelează în lansarea de noi actualizări pentru smartphone-urile, tabletele, ceasurile inteligente și chiar căștile fără fir. Acum, compania sud-coreeană a lansat...

Samsung Galaxy A03 Core cu ecran de 6,5 inch și baterie de 5.000mAh lansat

Samsung a lansat ieri în India noul smartphone din seria A, Samsung Galaxy A03 Core. Galaxy A03 Core a fost anunțat de...

Actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0 lansată pentru Galaxy Z Flip 3

Au trecut doar câteva săptămâni de când a început testarea beta Samsung One UI 4.0 pe Galaxy Z Flip 3. Compania a...

Samsung Galaxy S21 FE are pagină oficială de asistență

Smartphone-ul Samsung cu mai multe amânări de lansare – Samsung Galaxy S21 FE este așteptat să devină oficial luna viitoare în timpul...

Baterii Samsung SDI pentru taxiurile electrice pe apă din San Francisco

Samsung SDI este filiala Samsung Electronics care se ocupă de baterii electrice. Compania produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, autovehicule electrice sau baterii...