Samsung Galaxy Chromebook cu ecran 4K, S Pen și într-o culoare roșie

1014
Sursa Foto: androidauthority.com

La sfârșitul lui 2019, Samsung a lansat un laptop numit Samsung Galaxy Book Ion. Laptopul ultra-subțire, de înaltă calitate, are un S Pen și o culoare albastru bleumarin. Acum, la CES 2020 Las Vegas, gigantul high-tech a anunțat un dispozitiv similar, un Samsung Galaxy Chromebook.

După cum sugerează și numele, acest laptop este un calculator bazat pe sistemul de operare Google Chrome. Nu este primul Chromebook de la Samsung, dar noul laptop aduce câteva noutăți. Samsung Galaxy Chromebook este cel mai subțire laptop Samsung cu sistemul de operare Chrome apărut vreodată, conform AndroidAuthority. De asemenea, este primul cu un stylus S Pen încorporat, primul de la Samsung cu rezoluție 4K și primul care a venit în culoarea roșie.

Samsung Galaxy Chromebook în Fiesta Red și Mercury Grey

Dacă culoarea roșie – denumită oficial Fiesta Red – este prea îndrăzneață, există o culoare mai subtilă numită Mercury Grey. Dar acest roșu este altceva, este cu totul inedit și imaginile cu laptopul în această culoare ne dau dreptate.

Pe lângă culoarea roșie, afișajul de pe Samsung Galaxy Chromebook este vedeta show-ului. Panoul AMOLED are o rezoluție 4K și un raport de aspect 16: 9. De asemenea, folosește un sistem numit Ambient EQ, care ajustează automat luminozitatea și nuanțele de culoare pe baza iluminatului din jurul tău. Dacă acest lucru sună familiar, este probabil aproximativ același sistem a debutat pe Google Pixel 4 și Pixel 4 XL.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au fost lansate la vânzare în 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebook-uri au fost vândute numai în SUA.

Chromebook-ul Samsung are un ecran tactil cu o diagonală de 13,3 inch și rezoluție 3.840×2.160. Un procesor Intel Core i5 de a 10-a generație, memorie RAM de 16GB LPDDR3 și stocare SSD de până la 1 TB. Are o baterie de 49,2 Wh și două difuzoare stereo de 2W. Samsung Galaxy Chromebook are dimensiunile 302,6 x 203,2 x 9,9 mm și o greutate de 1,04 kg.

În altă parte, Chromebook-ul dispune de un sistem cu cameră duală pentru a realiza fotografii și videoclipuri de înaltă calitate, are Wi-Fi 6 și vine cu un software de editare foto și video încorporat pentru diferite proiecte media.

Samsung Galaxy Chromebook este un laptop elegant și frumos cu funcții de înaltă performanță și nu va fi deloc ieftin. Chromebook-ul Samsung Galaxy va debuta la vânzare în luna martie a acestui an pentru 999 de dolari în SUA.