Vrei să cumperi un Samsung Galaxy S20? Atenție la falsuri!

2057
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Mai multe imitații ale smartphone-ului Galaxy S20 sunt oferite online, care sunt mult mai ieftine decât originalul. Nu uitați: „ieftin este adesea mai scump”. În căutarea noastră continuă de brevete interesante pentru produsele viitoare, întâlnim în mod regulat produse care par suspecte. Companii relativ necunoscute înregistrează produse comparabile cu ale producătorilor de renume.

De această dată am întâlnit patru brevete din baza de date EUIPO, care merită menționate. Este vorba de Samsung Galaxy Z Flip recent introdus, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra. Într-adevăr, întreaga gamă de produse Samsung a fost înregistrată în februarie a acestui an de către Geosum International Global Investments Grup din Madrid.

Pe 9 februarie 2020, Geosum International Global Investments Grup, împreună cu partenerul Butterfly Global Investments Company din Seychelles, au înregistrat patru modele pentru piața europeană. Brevetele sunt, de asemenea, înregistrate și publicate în baza de date WIPO.

Modele similare cu seria Galaxy S20 și Galaxy Flip au fost patentate ca Butterfly

În toate cele patru modele, o singură vedere este patentată, în culori. Partea din spate a seriei Galaxy S20 este cu sistemul de camere, în timp ce imitația Galaxy Z Flip surprinde interiorul cu ecranul flexibil. Se pare că sunt copii exacte ale smartphone-urilor originale Samsung. Doar butoanele fizice din partea laterală lipsesc, conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital. În plus, niciun logo Samsung nu este vizibil pe spate, ci un logo Butterfly.

Există foarte puține informații despre companiile online Geosum International Global Investments Grup și Butterfly Global Investments Company. Acesta din urmă se află în Seychelles, un arhipelag din partea de est a Africii. Probabil că este doar o companie de capital financiar. Seychelles a fost trecută de UE la începutul acestui an la paradisurile fiscale. Geosum are sediul în Madrid, Spania. Această companie este înregistrată din 2015 cu o varietate de activități, de la lucrări de construcții și activități imobiliare până la import / export și vânzare cu amănuntul.

Wolfgang Beltracchi este considerat cel mai cunoscut falsificator de opere de artă din toate timpurile. Beltracchi a falsificat peste 300 de tablouri în stilul unor mari maeștri, precum Picasso, Gauguin sau Monet.

Data cererii de brevete de proiectare fac din aceasta o poveste foarte interesantă. Pentru că Samsung și-a anunțat oficial noile modele pe 11 februarie 2020, copiile au fost deja înregistrate cu două zile înainte de lansarea oficială Samsung. Este de la sine înțeles că designul noii serii Galaxy S20 era deja scurs pe internet la momentul respectiv, deci designul brevetat se bazează pe această serie.

Cumpărați produse Samsung doar din magazinele autorizate!

Mai multe clone ale seriei Galaxy S20 pot fi găsite pe internet, aceste replici arată la fel cu originalul. La interior, sunt folosite componente mai ieftine, astfel prețul acestor false telefoane Galaxy S20 este foarte mic. O replică a modelului S20 Ultra poate fi achiziționată pentru 240€, în timp ce originalul are un preț de ~1.400€. Vedeți pe site-ul nostru care au fost cele mai falsificate telefoane în 2019.

Puteți cumpăra cinci replici de smartphone-uri Galaxy S20 pentru mai puțini bani decât un dispozitiv original. Dispozitivele contrafăcute ajung să fie vândute la negru, mulți cumpărători fiind seduși de prețul foarte scăzut. De obicei, aceste replici de smartphone-uri se defectează foarte repede sau nu funcționează la parametri așteptați. A apărut online un Samsung Galaxy S20 Ultra cu 1GB RAM!!!

Normele privind dreptul de proprietate intelectuală diferă pentru fiecare țară. De exemplu, sunt țări unde se înregistrează un nou proiect fără a se verifica dacă au fost depuse anterior alte brevete asemănătoare. Fiecare cerere de brevet este acordată și înregistrată. Dacă se ajunge la un proces în instanță, se va cerceta doar cine are drepturile. În majoritatea țărilor se verifică dacă au mai fost brevete similare înainte de acordarea unui nou brevet.

Industria falsificării crește din ce în ce mai mult în fiecare an. Anul trecut EUIPO a publicat un raport detaliat de cercetare în care au fost arătate efectele pirateriei asupra produselor originale. În Europa, efectul produselor false asupra vânzării de smartphone-uri originale este de peste 8,3%. În Spania, acest procent este chiar mai mare, 10%, potrivit ziarului spaniol El Pais, citat în sondajul efectuat de EUIPO.

Produsele cele mai populare sunt pur și simplu și cele mai expuse. Este întotdeauna recomandabil să cumpărați produsele de la un magazin autorizat. Cu atât mai mult un telefon din seria Galaxy S20!

SURSĂLetsgoDigital